BELGA/rv
Volledig scherm
© BELGA/rv

Merlier wint Le Samyn, Van der Poel finisht met stuurbreuk: “Lullig dat ik stoorzender moest spelen”

WielrennenTim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft Le Samyn gewonnen. De voormalige Belgische kampioen was de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Mathieu van der Poel reed in de finale weg met een beperkte groep, maar kreeg af te rekenen met een stuurbreuk, waardoor hij niet meer kon sprinten. “Ik heb er dan maar alles aan gedaan om die groep lam te leggen.”

32 reacties

 • Donald Vanderswalmen

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij gewoon af hoeveel fietsen dat o.a. een Van der Poel verslijt op één jaar tijd, als men ziet wat hij daarmee doet (tegen 45 km/u over de kasseien, putten, greppels ...) efin een wielertoerist weet wat ik bedoel ( om dan nog maar te zwijgen van banden, kettingen ...)
 • patrick isenborghs

  2 maanden geleden
  Boudewijn Ronsse hoeveel koersen heeft de cauwer gewonnen in zijn loopbaan ?
 • marc van neerveldt

  2 maanden geleden
  Bericht voor de Mathieu haters nationaliteit is van geen belang al zeker niet voor een koersliefhebber en dat is het nu juist zijn manier van koersen is fenomenaal attractief en zijn prestaties zijn merckxiaans buitenaards tot spijt wie het benijdt
 • Pieter De Ruyter

  2 maanden geleden
  Hopelijk is Mathieu niet te vroeg in topvorm.
 • Danny Damiaens

  2 maanden geleden
  De wolfpack was zich gewoon wat aan het losrijden,een probleem waar heb je dat gezien!
 1. Dertien keer hetzelfde rondje, is de nieuwe Amstel nu een kermiskoers of wedstrijd met WK-allure? “We hebben geen gedrocht neergezet”
  PREMIUM
  Wielrennen
  11

  Dertien keer hetzelfde rondje, is de nieuwe Amstel nu een kermis­koers of wedstrijd met WK-allure? “We hebben geen gedrocht neergezet”

  De meningen zijn verdeeld over de nieuwe Amstel Gold Race. Het draaien en keren in Nederlands Limburg wordt onder druk van corona dit jaar vervangen door dertien rondjes op een lokaal circuit. Organisatoren Leo van Vliet en Michael Boogerd schetsen het parcours. “Ik hoop gewoon dat de trend van de voorbije weken wordt doorgezet en dat we lekker gaan koersen. All out.”
 2. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  Een nieuwe week, dat betekent ook een nieuwe HLN Sportcast. In de nieuwste aflevering ontvangt onze wielerjournalist Stijn Vlaeminck niemand minder dan Dirk De Wolf en Johan Museeuw. De knappe zege van Wout van Aert in de Amstel Gold Race komt uiteraard aan bod, maar ook Philippe Gilbert - die gisteren aankondigde eind 2022 te stoppen met koersen - is één van de gespreksonderwerpen.
 1. Chelsea-fans vieren als blijkt dat hun team zich terugtrekt uit Super League
  Play

  Chel­sea-fans vieren als blijkt dat hun team zich terugtrekt uit Super League

 2. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"