L'Equipe
Volledig scherm
© L'Equipe

Meer veiligheid in de koers? Brandweerwagen scheert rakelings langs peloton tijdens Faun-Ardèche Classic

WielrennenAlle aandacht in wielerland gaat dit weekend natuurlijk naar het Vlaamse openingsweekend, maar ook in Frankrijk wordt er gekoerst. Gisteren won David Gaudu de Faun-Ardèche Classic. Tijdens de koers ontsnapte het peloton aan een ramp toen een brandweerwagen de renners in de tegenovergestelde ligging kruiste. Als bij wonder kwam er niemand ten val.

5 reacties

 • John Dupont

  1 maand geleden
  Volgens mijn mening heeft een wielerwedstrijd niks met koningen van de weg te maken. Die brandweerwagen deed niet eens de moeite om wat meer aan de kant te rijden. Daar hadden doden kunnen vallen en meer dan ėėn. Je hebt over mensen die koersen om den broden en meer tien duizenden mensen wat ontspannen in deze al klote tijden wat verzet bieden.
 • YORICK DAUWE

  1 maand geleden
  Een mens in nood gaat altijd voor op de rest (lees: geld en spelen).
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 maand geleden
  de renners zijn niet de koningen van de weg , als er een prioritair voertuig aankomt heeft het voorrang anders laten we de gewond renners na een val partij ook maar liggen tot de hele carnavalstoet voorbij is , eens kijken wat dan hun reactie is.
 • Jan Kerkhof

  1 maand geleden
  had die brandweerwagen zwaailichten en sirene aan? Dan heeft hij het volste recht daar te rijden, want een noodoproep overstijgt het belang van een wielerkoers ruimschoots.
 • Patrick Desmet

  1 maand geleden
  Een brandweerwagen is nu eenmaal een prioritair voertuig. Wat is belangrijker? Een brand blussen of een mensenleven redden? Of een paar wielrenners die zich koning van de weg voelen?
 1. De hoogtepunten uit Moeskroen - Antwerp
  Play

  De hoogtepun­ten uit Moeskroen - Antwerp

 2. Van de Anderlecht-zege tot de domper voor Waasland-Beveren: de hoogtepunten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van de Anderlecht-ze­ge tot de domper voor Waas­land-Beveren: de hoogtepun­ten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League

  12 april