Mauri Vansevenant, hier tijdens de Waalse Pijl.
Volledig scherm
PREMIUM
Mauri Vansevenant, hier tijdens de Waalse Pijl. © Photo News

Mauri Vansevenant maakt (na vervelende prik) debuut in Ronde van Zwitserland: “Top tien zou straf zijn. Heb je de bezetting al eens bekeken?”

WielrennenDe Ronde van Zwitserland, dat is acht dagen koersen op topniveau. Voor Mauri Vansevenant (22) is het een nieuwe stap in zijn carrière, want nooit eerder reed hij een wedstrijd van die allure. Bovendien is het een ideale gelegenheid om zijn kandidatuur voor de Spelen nog wat meer kracht bij te zetten. Vader Wim: “Noem er eens vijf die beter zijn bergop?”

3 reacties

 • Pat Vanbeveren

  1 week geleden
  Die mensen gaan voor omdat ze topsporters zijn en nog bij de weinigen horen die de eer van ons land hoog houden.
 • F Peeters

  1 week geleden
  Ik ben 58 jaar en weet niet wanneer ik mijn eerste prik zal krijgen, ik ben misschien niet zo belangrijk dan sportlui ondanks dat ik al 40 jaar gewerkt heb.
 • Francois Van Moer

  1 week geleden
  En de andere mensen van 22 jaar, hoe komt het dat beroeps renners, voetballers en atleten voor gaan voor de corona prik of zijn dat ook risicopatiënten?
 1. Bissegger rondt lange vlucht af en wint vierde etappe in Ronde van Zwitserland, Van der Poel blijft leider
  Wielrennen
  1

  Bissegger rondt lange vlucht af en wint vierde etappe in Ronde van Zwitser­land, Van der Poel blijft leider

  De Zwitser Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) heeft de vierde rit in de Ronde van Zwitserland (2.UWT) op zijn naam geschreven. Hij haalde het in een sprint van Benjamin Thomas (Groupama-FDJ) en Joey Rosskopf (Rally Cycling). Edward Theuns won de sprint van het peloton ruim vijf minuten later. De Nederlander Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), die de voorbije dagen zijn bloedvorm toonde met winst in de tweede en derde etappe, blijft in het algemene klassement aan kop.