Enric Mas won op Punto de la Reina.
Volledig scherm
Enric Mas won op Punto de la Reina. © Photo News

Mas grijpt de macht in Ronde van Valencia en wint eerste keer in shirt van Movistar

WielrennenEnric Mas heeft de macht gegrepen in de Ronde van Valencia. De Spanjaard van Movistar haalde het op Punto de la Reina in een sprintje bergop van Lafay en Gesbert. Mertz werd eerste Belg op de zesde plaats, Mas neemt de leiderstrui over van Scotson.

1 reactie

 • rik cappelle

  3 weken geleden
  Vroeger was de Ronde van Valencia een hooggewaardeerde ronde, de fantastische erelijst zegt meer dan genoeg, en nu is die verworden tot een nietszeggende meerdaagse wedstrijd met amper een 2 a 3-tal renners uit de top 50 van het UCI klassement.
 1. Evenepoel herstelde mentaal vlotter van zware val dan gewone sterveling: “Remco zat snel weer in zijn comfortzone”
  PREMIUM
  5

  Evenepoel herstelde mentaal vlotter van zware val dan gewone sterveling: “Remco zat snel weer in zijn comfortzo­ne”

  Dalen aan duizelingwekkende snelheid. Zweven over grindpaden. Duwen, wringen voor de beste positie in het peloton. Slaat Remco Evenepoel straks in de Giro niet de schrik om het hart na zijn zware crash in Lombardije, vraagt u zich af. Deceuninck-Quick.Step heeft Evenepoel dan ook grondig voorbereid op z'n terugkeer in het peloton. ‘Mental coach’ Michaël Verschaeve geeft een inkijk in de aanpak.
 2. Giro Di Remco #2. Hoogdag voor Evenepoel, die langverwachte rentree viert in korte openingstijdrit: “We mogen Remco bij favorieten plaatsen”
  Giro
  6

  Giro Di Remco #2. Hoogdag voor Evenepoel, die langver­wach­te rentree viert in korte openings­tijd­rit

  Dit is de dag waar Remco Evenepoel de voorbije maanden reikhalzend naar heeft uitgekeken. Hij maakt vandaag zijn rentree in de eerste etappe van de Ronde van Italië. Er wacht de renners een korte tijdrit van 8,6 kilometer, een parcours dat Evenepoel moet liggen. Pakt hij vandaag meteen de zege en het roze? In de tweede aflevering van de ‘Giro Di Remco’ blikt Jonas Decleer samen met onze reporter in Italië Maxim Goethals vooruit.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei