Mark Cavendish.
Volledig scherm
Mark Cavendish. © Deceunick-Quick.Step

Mark Cavendish na eerste zege in drie jaar: “Lefevere is mijn held”

WielrennenMark Cavendish heeft voor het eerst in drie jaar tijd het zegegebaar mogen maken. De 35-jarige Brit van Deceunick-Quick.Step was opgetogen na zijn overwinning in Turkije en kan Patrick Lefevere niet genoeg bedanken. “Ik was super emotioneel na de streep, net omdat er zoveel personen niet meer in mij geloofden, maar Patrick wel. Hij is mijn held”, luidt het.

27 reacties

 • Roger Williams

  3 weken geleden
  Er worden hier veel te weinig vraagtekens bij gezet. Elke coureur die de ploeg verlaat kan jaar erop niet meer mee en als er een quasi gepensioneerde als Cavendish terugkomt gaat die terug winnen? Dit gaat niet blijven duren let op mijn woorden.
 • Rudi De Zutter

  4 weken geleden
  Frederique Vrijleven, is toch bij veel ploegen zo, toen bijvoorbeeld R. Porte vertrok bij Sky kon hij amper nog volgen in het peleton en nu terug bij die ploeg zal hij wel presteren. Die renners kennen toch hun oefenschema waarop ze kunnen verder bouwen. Quick step zal misschien betere balletjes hebben dan andere ploegen zeker.
 • Frederique Vrijleven

  4 weken geleden
  Draai en keer het gelijk je wil. Quick Step is een verdomd goed geoliede machine! De renners die vertrekken daar doen het duidelijk minder goed het seizoen erna. Diegene die terugkeren zijn stukken beter. Gilbert net zo.
 • Martin Maebe

  4 weken geleden
  Ik heb het niet zo voor sprinters. Ze worden tot de laatste kilometers uit de wind gehouden en nadien gepiloteerd tot de streep. Het zware werk wordt vooraf door hun ploegmaats geleverd. Toch ben ik blij voor Mark. Vorig jaar een hoopje ellende en nu precies opnieuw het jonge veulen die zijn eerste overwinning beet heeft. Zijn dank naar de ploegmaats en Patrick zijn oprecht. Ik gun hem die overwinning!
 • Rudi Pieters

  4 weken geleden
  Tijd jaren geen platte prijs en nu is hij daar terug en iedereen vind dat normaal jawadde
 1. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"

 2. Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"
  Play

  Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"