Tomasz Marczyński.
Volledig scherm
Tomasz Marczyński. © Photo News

Marczyński en Vanhoucke (Lotto Soudal) verlaten Ronde van Luxemburg, organisatoren verscherpen veiligheidsmaatregelen na rennersprotest

WielrennenLotto Soudal verschijnt vandaag met twee renners minder aan de start van de derde etappe in de Ronde van Luxemburg. Tomasz Marczynski en Harm Vanhoucke komen niet meer in actie. De Pool is ziek en vertoont virale symptomen. Een PCR-test, specifiek voor de detectie van SARS-Cov-2, bleek echter negatief.

  1. Victor Campenaerts maakt zich zorgen: "Misschien wel laatste profkoers gereden"

    Victor Campe­naerts maakt zich zorgen: "Misschien wel laatste profkoers gereden"

    Victor Campenaerts is er niet gerust in. De werelduurrecordhouder en Kristallen Fiets 2018 ligt nog tot eind 2022 onder contract bij zijn huidige team NTT. Maar de hakbijl dreigt voor het Zuid-Afrikaanse WorldTourteam. Volgens zijn manager Jef Van den Bosch is er reële interesse van andere ploegen op het allerhoogste niveau. Campenaerts, die morgen 29 wordt, bevestigt bij Sporza. "Er lopen gesprekken met twee WorldTourteams en mijn huidige ploeg. Maar iets concreets voor 2021 is er voorlopig niet. Zelfs geen aanbiedingen tegen mindere voorwaarden. In de Giro heb ik veel wakker gelegen over mijn toekomst. Meteen ook de verklaring waarom ik twee weken minder presteerde. Het bezorgt me veel stress. Ik wil niet doemdenken en het lijkt me erg onwaarschijnlijk, maar... misschien heb ik zondag wel mijn laatste profwedstrijd gereden."
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”