Marc Sergeant in zijn tuin in Dworp: “Een huis in Toscane? Ik heb het overwogen, maar zie ons hier zitten. Ik woon al in het Toscane van België.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Sergeant in zijn tuin in Dworp: “Een huis in Toscane? Ik heb het overwogen, maar zie ons hier zitten. Ik woon al in het Toscane van België.” © Photonews

Marc Sergeant praat vrijuit maar zonder rancune over zijn ex-ploeg: “Het doet mij pijn als ik zie hoe het met Lotto gaat”

WIELRENNENDe helft van zijn leven was Marc Sergeant (62) als renner, ploegleider en manager het gezicht van de Lotto-ploeg. Tot hij in augustus werd opzijgeschoven. Nu zijn kindje in het onweer zit, kijkt hij lijdzaam toe. “Als ploegmanager heb ik er altijd over gewaakt dat we in de WorldTour konden blijven. Soms was het met de hakken over de sloot, maar in 2011 wonnen we dat klassement zelfs. Toen was Lotto de beste ploeg ter wereld, nu is het de vierde ploeg in België.”

3 reacties

 • Jan Daems

  1 maand geleden
  Jammer dat deze man verdwijnt uit het wielerwereldje. Was altijd goed voor een zinvol gesprek, minzaam, oprecht. Het ga je goed Marc.
 • Charles Leunens

  1 maand geleden
  Als met euro's verkwist aan Gilbert en Degenkolb die kwamen uitbollen klaar voor hun pensioen en 1 bekwaam manager ontslaat moet men niet verwonderd zijn dat het rammelt in deze ploeg.
 • Etienne De Bondt

  1 maand geleden
  De goede renners kosten geld en goede renners kiezen voor een goed ploeg, simpel.
 1. “Ik hoop dat ik nu snel ziek word”: diep ontgoochelde Tim Declercq keert met auto terug uit Denemarken na “licht positieve” coronatest
  Play
  TOUR DE FRANCE

  “Ik hoop dat ik nu snel ziek word”: diep ontgoochel­de Tim Declercq keert met auto terug uit Denemarken na “licht positieve” coronatest

  “K*t”, zegt Tim Declercq. Hij zal het wel drie keer zeggen. Want Tim Declercq (33) rijdt dan toch niet de Tour de France. De onvermoeibare renner in de ploeg van Patrick Lefevere testte dinsdagmorgen “licht positief” op Covid-19. Zijn plaats in de achtkoppige Tourploeg wordt ingenomen door de nieuwe Franse kampioen Florian Sénéchal. “Omdat het een lage virale lading betreft is de kans klein dat anderen zijn besmet”, zegt ploegdokter Toon Cruyt.
 1. Remco Evenepoel heer en meester op BK tijdrijden in Gavere: “Ik verloor na anderhalve kilometer drinkbus, maar kon me er snel overzetten”
  Play
  BK tijdrijden
  42

  Remco Evenepoel heer en meester op BK tijdrijden in Gavere: “Ik verloor na anderhalve kilometer drinkbus, maar kon me er snel overzetten”

  Na brons in 2019 en zilver in 2021, eindelijk goud. Remco Evenepoel heeft zich in Gavere voor de eerste keer tot Belgisch kampioen tijdrijden gekroond. Na bijna 35 kilometer tegen de klok was hij met klank de betere van titelverdediger Yves Lampaert. Zoals verwacht stond er bij de vrouwen geen maat op Lotte Kopecky, die haar vierde opeenvolgende titel veroverde.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.