Marc Sergeant in zijn tuin in Dworp: “Een huis in Toscane? Ik heb het overwogen, maar zie ons hier zitten. Ik woon al in het Toscane van België.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Sergeant in zijn tuin in Dworp: “Een huis in Toscane? Ik heb het overwogen, maar zie ons hier zitten. Ik woon al in het Toscane van België.” © Photonews

Marc Sergeant praat vrijuit maar zonder rancune over zijn ex-ploeg: “Het doet mij pijn als ik zie hoe het met Lotto gaat”

WIELRENNENDe helft van zijn leven was Marc Sergeant (62) als renner, ploegleider en manager het gezicht van de Lotto-ploeg. Tot hij in augustus werd opzijgeschoven. Nu zijn kindje in het onweer zit, kijkt hij lijdzaam toe. “Als ploegmanager heb ik er altijd over gewaakt dat we in de WorldTour konden blijven. Soms was het met de hakken over de sloot, maar in 2011 wonnen we dat klassement zelfs. Toen was Lotto de beste ploeg ter wereld, nu is het de vierde ploeg in België.”

3 reacties

 • Jan Daems

  1 maand geleden
  Jammer dat deze man verdwijnt uit het wielerwereldje. Was altijd goed voor een zinvol gesprek, minzaam, oprecht. Het ga je goed Marc.
 • Charles Leunens

  1 maand geleden
  Als met euro's verkwist aan Gilbert en Degenkolb die kwamen uitbollen klaar voor hun pensioen en 1 bekwaam manager ontslaat moet men niet verwonderd zijn dat het rammelt in deze ploeg.
 • Etienne De Bondt

  1 maand geleden
  De goede renners kosten geld en goede renners kiezen voor een goed ploeg, simpel.