Wereldkampioen Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Wereldkampioen Remco Evenepoel. © Photo News

Manager, trainer en ploegleider verklaren Giro-keuze van Remco Evenepoel: “Podium is de ambitie”

WielrennenDe ‘aero’kogel is door de kerk. Op 6 mei staat Remco Evenepoel aan de start van de Giro. Zijn trainer Koen Pelgrim, ploegleider Klaas Lodewyck en ploegmanager Patrick Lefevere duiden waarom de wereldkampioen de Tour nog links laat liggen: “We willen geen stappen overslaan.”

12 reacties

 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Goede beslissing. Het heeft geen enkele zin om nu al tegen Vinnegard en Pogacar te gaan rijden.
 • Frankie Leus

  2 maanden geleden
  De Giro boven de Tour is volledig normaal, er is weinig respect voor ronde kandidaten die aanleg hebben als tijdrijder, de Giro is de omgekeerde weg opgegaan, en heeft een veel evenwichtiger parcours samengesteld, waar tijdrijders, klimmers en aanvallers kunnen winnen!
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Zijn programma lijkt al in kannen kruiken dankzij Renilde maar komt hij net als in de Vuelta fris uit de Giro ligt de Tour ook nog in het verschiet, doet niet onder voor Hinault en Indurain en gunt zijn teammaats ook wat kruimels...
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Een zeer verstandige beslissing en een top-tien plaats zal gezien zijn leeftijd al een sterke prestatie zijn. Laat ons allemaal een beetje nuchter blijven. Het zijn tenslotte niet allemaal Pogacar's. Maar Remco mag mij opnieuw verbazen. Ik duim alvast voor onze jonge crack.
 • RENILDE DERME

  2 maanden geleden
  Logisch, een Giro in teken van tijd- en bergritten, terwijl de Tour vooral op sprintritten is afgesteld. Ook de indeling feb-maart een paar rittenkoersen met Milaan-San Remo, april stage en Brabantse Pijl , Amstel Race, Waalse Pijl, LBL als voorbereiding op de Giro in mei, juni stage+Baloise als voorbereiding op NK, juli stage als voorbereiding op San Sebastian en WK, In augustus Druivenkoers en Benelux als voorbereiding op Canada en EK in september, en Lombardije in oktober. +/- 70 koersdagen.