Wereldkampioen Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Wereldkampioen Remco Evenepoel. © Photo News

Manager, trainer en ploegleider verklaren Giro-keuze van Remco Evenepoel: “Podium is de ambitie”

WielrennenDe ‘aero’kogel is door de kerk. Op 6 mei staat Remco Evenepoel aan de start van de Giro. Zijn trainer Koen Pelgrim, ploegleider Klaas Lodewyck en ploegmanager Patrick Lefevere duiden waarom de wereldkampioen de Tour nog links laat liggen: “We willen geen stappen overslaan.”

12 reacties

 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Goede beslissing. Het heeft geen enkele zin om nu al tegen Vinnegard en Pogacar te gaan rijden.
 • Frankie Leus

  2 maanden geleden
  De Giro boven de Tour is volledig normaal, er is weinig respect voor ronde kandidaten die aanleg hebben als tijdrijder, de Giro is de omgekeerde weg opgegaan, en heeft een veel evenwichtiger parcours samengesteld, waar tijdrijders, klimmers en aanvallers kunnen winnen!
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Zijn programma lijkt al in kannen kruiken dankzij Renilde maar komt hij net als in de Vuelta fris uit de Giro ligt de Tour ook nog in het verschiet, doet niet onder voor Hinault en Indurain en gunt zijn teammaats ook wat kruimels...
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Een zeer verstandige beslissing en een top-tien plaats zal gezien zijn leeftijd al een sterke prestatie zijn. Laat ons allemaal een beetje nuchter blijven. Het zijn tenslotte niet allemaal Pogacar's. Maar Remco mag mij opnieuw verbazen. Ik duim alvast voor onze jonge crack.
 • RENILDE DERME

  2 maanden geleden
  Logisch, een Giro in teken van tijd- en bergritten, terwijl de Tour vooral op sprintritten is afgesteld. Ook de indeling feb-maart een paar rittenkoersen met Milaan-San Remo, april stage en Brabantse Pijl , Amstel Race, Waalse Pijl, LBL als voorbereiding op de Giro in mei, juni stage+Baloise als voorbereiding op NK, juli stage als voorbereiding op San Sebastian en WK, In augustus Druivenkoers en Benelux als voorbereiding op Canada en EK in september, en Lombardije in oktober. +/- 70 koersdagen.
 1. Uw gids voor het EK baanwielrennen: opnieuw een Europese titel voor Kopecky? En waar liggen de Belgische medaillekansen?
  Baanwielrennen

  Uw gids voor het EK baanwiel­ren­nen: opnieuw een Europese titel voor Kopecky? En waar liggen de Belgische medaille­kan­sen?

  Het Zwitserse Grenchen is van 8 februari tot 12 februari het toneel voor de Europese kampioenschappen baanwielrennen. Ondanks het kampioenschap midden in de voorbereiding van het voorjaar valt, tekenen veel toppers toch present om de eerste punten te sprokkelen voor een olympische kwalificatie. Sleept Kopecky opnieuw een Europese titel in de wacht ? En weten de Belgen het na een succesvolle editie in 2022 nog beter te doen? Met onderstaande gids bent u helemaal mee.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Adrie van der Poel en Niels Albert draaien al warm voor het WK veldrijden: “Wij konden nog rustig op restaurant gaan, dat kunnen Wout en Mathieu niet meer”
  PREMIUM
  WK veldrijden
  23

  Adrie van der Poel en Niels Albert draaien al warm voor het WK veldrijden: “Wij konden nog rustig op restaurant gaan, dat kunnen Wout en Mathieu niet meer”

  Hoogerheide, dat is Adrie van der Poel die zijn laatste cross reed. Dat is zijn zoon Mathieu die vijf keer won. En dat is Niels Albert die, minder dan drie maanden nadat zijn milt was verwijderd, wereldkampioen werd. Zondag wordt in Hoogerheide de moeder van alle veldritduels tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel gereden. Vader Adrie en Niels Albert kijken vooruit. “Ik leg die balken waar ik wil. Dat heeft niks te maken met Wout of met Mathieu.”