Een stralende Nikolas Maes op het podium
Volledig scherm
Een stralende Nikolas Maes op het podium © PHOTO_NEWS

Maes wint World Ports Classic, slotrit voor Tjallingii

 1. Remco Evenepoel, één jaar ouder, wijzer, sterker en (weer) klaar om te knallen: “In 2021 geleerd dat niet alles vanzelf gaat”
  PREMIUM
  Wielrennen
  5

  Remco Evenepoel, één jaar ouder, wijzer, sterker en (weer) klaar om te knallen: “In 2021 geleerd dat niet alles vanzelf gaat”

  Winter in Calpe. Dat is 22 graden. De zon die de Middellandse Zee oogverblindend laat glinsteren. Kuierende ‘locals’ en senioren langsheen Arenal-Bol, al dan niet op scootmobiel. Hier en daar al een blote bast of bil. En... Remco Evenepoel (21) die er in zijn tweede thuishaven de batterijen oplaadt. Om straks weer als vanouds te kunnen knallen. “De volledige ‘reset’ van mijn lichaam heeft me deugd gedaan.”
 2. Bennett wil het niet meer hebben over Quick.Step: “Mijn focus ligt op mijn nieuwe ploeg”
  Wielrennen
  2

  Bennett wil het niet meer hebben over Quick.Step: “Mijn focus ligt op mijn nieuwe ploeg”

  Zijn knie is geen probleem meer en over zijn ex-ploeg wil Sam Bennett het niet meer hebben. Met slaande deuren vertrok Bennett vorig jaar bij de Quick.Step-ploeg van Patrick Lefevere. Een knieblessure waar de manager geen geloof aan hechtte, de dreiging dat die de helft van zijn loon zou inhouden nadat de geblesseerde renner zich dan toch meldde voor het EK, het was allemaal niet bevorderlijk voor de goede verstandhouding tussen Bennett en zijn baas.
 3. Wallays verrast de sprinters in World Ports Classic
  Update

  Wallays verrast de sprinters in World Ports Classic

  Jelle Wallays (Topsport-Vlaanderen) heeft na een machtige solo de eerste rit in de World Ports Classic gewonnen, een tweedaagse rittenkoers tussen de havensteden Antwerpen en Rotterdam. De 24-jarige West-Vlaming ontsnapte in de finale uit een vijfkoppige kopgroep en bleef na 165 km in Rotterdam als enige uit de greep van het peloton. André Greipel (Lotto-Belisol) en Alessandro Petacchi (Omega Pharma-Quick-Step) werden op een kleine halve minuut tweede en derde. Dat het pak zich misrekende zat eraan te komen want het peloton moest een langer parcours afleggen.