Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Mads Pedersen sprint naar zege en eerste leiderstrui in Baloise Belgium Tour: “Philipsen ontplofte in de laatste meters”

WielrennenMads Pedersen heeft de openingsrit in de Baloise Belgium Tour naar zijn hand gezet. De wereldkampioen van 2019 haalde het in Louise Marie na een sprint met een uitgedund groepje. De Deen liet Tim Wellens, Jasper Philipsen Quinten Hermans achter zich. Pedersen wordt ook de eerste leider in de wedstrijd. 

0 reacties

 1. KOERS KORT. Sterke Mas troeft Pogacar af in Giro dell’ Emilia
  Koers kort
  6

  KOERS KORT. Sterke Mas troeft Pogacar af in Giro dell’ Emilia

  Enric Mas (27) heeft zaterdag in Italië de lastige Giro dell’ Emilia op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Movistar reed op de lastige slotklim van San Luca niemand minder dan tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar klink uit het wiel. De Sloveen, die volgend weekend zijn titel verdedigt in de Ronde van Lombardije, werd op een tiental seconden tweede. Ouderdomsdeken Domenico Pozzovivo mocht als derde mee op het podium. Voor Mas was het de eerste zege in anderhalf jaar tijd. Zijn laatste overwinning voor vandaag dateerde van april vorig jaar, toen hij de derde etappe in de Ronde van Valencia won.
 2. Champagne, grappig één-tweetje met Van Aert over dure vliegtickets en bezoekje aan Belgian Cats: herbeleef de festiviteiten na Evenepoels wereldtitel
  Play
  WK wielrennen
  58

  Champagne, grappig één-twee­tje met Van Aert over dure vliegtic­kets en bezoekje aan Belgian Cats: herbeleef de festivitei­ten na Evenepoels wereldti­tel

  Remco Evenepoel (22) wereldkampioen. Uiteraard zorgde dat voor een feestje in het hotel, een leuke speech van Remco en champagne die werd ontkurkt. De Belgische delegatie ging ook de Belgian Cats in Sydney aanmoedigen voor hun WK-wedstrijd. In afwachting van de landing op Zaventem: herbeleef hieronder de Belgische festiviteiten na Remco’s wereldtitel.