Verschillende renners liggen in de gracht na een valpartij tijdens Gent-Wevelgem.
Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende renners liggen in de gracht na een valpartij tijdens Gent-Wevelgem. © Photo News

Maatregelen blijven uit: ook in 2022 zijn de gebroken sleutelbenen en polsen in de koers niet te tellen

WielrennenWielrennen hoort bij de gevaarlijkste sporten ter wereld, zo bleek de afgelopen weken weer. Maar de discussies over veiligheid komen moeilijk op gang. Maatregelen blijven uit. Wat is er aan de hand? Een verhaal van een stille rennersvakbond, organisaties die zich ingraven en de weg die er enkel gevaarlijker op wordt. 

3 reacties

 • Francis Smet

  2 maanden geleden
  Wielrenners hebben dan ook maar hun lichaam als carrosserie, geen airbags die opengaan of bumpers en kreukelzone die de impact kunnen opvangen. Als je gaat lopen, struikelt en met je hoofd op de borduur valt, ja dan heb je ook geen verhaal. Dit is bij renners ook zo, een val is steeds onverwacht, aan redelijke snelheid, ja dan moet je geluk hebben om zonder schade te kunnen verder rijden.
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  Dat ze eens eerst leren rijden en een cursus vallen volgen Ze kunnen enorm hard en lang trappen deze mannen mijne hoed af Maar Domme dingen doen waardoor ze allemaal vallen en de veldslag is er weer gelukkig hebben ze geen voetbal mentaliteit , het zou wat zijn Maar vallen zal er altijd bijzijn als je op 2 wieltjes zit
 • Jacky Leman

  2 maanden geleden
  Schaf toch die pechstrook af en hebben we een derde rijvak. Kunnen we allemaal dan rustig doorvlammen...
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Jakobsen en Schmid aan het feest, ploegmaat Lampaert uitgesloten na clash met Wellens (waarvoor Lotto-Soudal ook klacht indiende)
  Play
  Baloise Belgium Tour
  53

  Jakobsen en Schmid aan het feest, ploegmaat Lampaert uitgeslo­ten na clash met Wellens (waarvoor Lot­to-Soud­al ook klacht indiende)

  Een dubbelslag voor Quick.Step-Alpha Vinyl in deze Ronde van België. Na een (ellebogen)gevecht won Mauro Schmid het pleit van Tim Wellens in de Gouden Kilometer. Lotto-Soudal diende klacht in, maar even voorheen had de jury Yves Lampaert al uitgesloten voor de akkefietjes met Wellens. “Terecht”, aldus ploegleider Patrick Lefevere. Fabio Jakobsen trok aan het langste eind in de strijd om de dagzege.