Onder meer Jelle Wallays krijgt geen nieuw contract bij Lotto-Soudal.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer Jelle Wallays krijgt geen nieuw contract bij Lotto-Soudal. © Photo News

Lotto-Soudal zit in de knoei, geen geld om ervaren volk als Wallays en Van der Sande te houden: goedkope neoprofs als vervangers

WielrennenLotto-Soudal ondergaat over twee maanden een drastische facelift. Tien ervaren renners – met als bekendste namen Jelle Wallays en Tosh Van der Sande – kregen vrijdag een aangetekend schrijven in de bus: hun contract wordt niet verlengd. Ze worden allemaal vervangen door neoprofs.

18 reacties

 • Roger Deprez

  2 jaar geleden
  Heel veel wielerliefhebbers hebben al jaren vragen gesteld bij het beleid van Lotto, het lijk meer op vriendjes politiek en er moeten zo wie zo ook altijd Walen bij zijn, de kwaliteit speelt geen rol. Wat men nu doet is zeer merkwaardig, is op zijn minst gezegd sterk overdreven omdat men de flaters van het verleden in eens wil oplossen en ik betwijfel of die CEO wel de juiste is.
 • willy van dijck

  2 jaar geleden
  Dat gaat een beetje tijd worden, vroeger moest men presteren een je contact te versieren en nu als je per ongeluk een mooie koers wint zit je 5 jaar goed. Maar als je als jonge renner niet meteen presteert vlieg je buiten. 50 renners rijden er in België rond om hun dag door te brengen.
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  Het zou al een héél groot wonder zijn als Gilbert en Degenkolb nog ooit een wedstrijd winnen. Maar van return on investment heeft die would be manager Lelanque zeker niets gesnapt en van de koers ook niet. Die ploeg straalt niets meer uit, Ridley zal er geen fiets meer door verkopen, andere ploegen ogen veel sexyer op bv een Canyon.
 • Dirk Thyssen

  2 jaar geleden
  Tja als je een oude einzelganger als Gilbert een contract geeft ,moeten er anderen uit . Wie begrijpt dergelijke keuze, men zou beter die manager er uit gooien die daar voor verantwoordelijk was .
 • Noella Vancompernolle

  2 jaar geleden
  Geen probleem als de dure vogels betaald worden door de private sponsor, maar de Nationale Loterij moet goed overwegen hoe ze het overheidsgeld investeert. Bij voorkeur in Belgische renners die nog toekomst hebben. Daar heeft Wallays zeker nog een plaats in. Walter De Vuyst: Wallays won twee keer Parijs-Tours en ook ondermeer Dwars door Vlaanderen en een Vueltarit. Toch geen platte prijzen me dunkt. Velen willen hiervoor tekenen.
 1. KOERS KORT. Vingegaard past voor WK - Quintana langer bij Arkéa-Samsic - Simon verrast peloton in Tour du Limousin
  Wielrennen

  KOERS KORT. Vingegaard past voor WK - Quintana langer bij Arkéa-Sam­sic - Simon verrast peloton in Tour du Limousin

  Arkéa-Samsic maakte bekend dat Nairo Quintana ook in de toekomst nog voor de Franse wielerformatie zal rijden. De Colombiaanse klimmer kreeg door de sterke resultaten in onder andere de Tour de France (zesde in het eindklassement) en Tour de la Provence (eindwinst) een contractverlenging. Quintana komt al sinds 2020 uit voor Arkéa-Samsic. Deze week start hij ook in de Vuelta, waar hij als kopman wordt uitgespeeld.