John Lelangue.
Volledig scherm
PREMIUM
John Lelangue. © Photo News

Lelangue verdedigt zich tegen kritiek na vertrek bij Lotto-Soudal: “Ja, ik heb fouten gemaakt. Maar dit is de ‘Titanic’ niet”

WielrennenDat hij geen olie op het vuur wil gieten, benadrukt John Lelangue (51), afscheidnemend CEO van Lotto-Soudal. Hij verdedigt zich alleen maar tegen de kritieken. En... slaat toch ook mea culpa. “Tuurlijk heb ik fouten begaan. Als je niets doet of probeert, kan je er ook geen maken.”

7 reacties

 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Straalt weinig dynamiek uit de ploeg, een goed trainingskamp in de sneeuw zou wellicht alle neuzen een kant doen op wijzen..
 • Gunther Podevyn

  2 maanden geleden
  Lelangue heeft bij Lotto goed zijn zakken gevuld, en sportief niets bijgebracht aan het team.
 • Marc Emiel

  2 maanden geleden
  In 2019 begonnen en het is elk jaar slechter gegaan. Als ze het WorldTour-statuut verliezen zie ik ze ook Arnaud De Lie kwijtspelen (normaalgezien zou er een clausule in zijn contract moeten staan dat hij weg kan bij degradatie uit WT). En als die vertrekt misschien ook andere renners. Het is dus zeer vergelijkbaar met degradatie in het voetbal.
 • FRITS VERSTRAETEN

  2 maanden geleden
  Het zoals in ALLE bedrijven, nieuwe CEO's trekken zich niets aan van de vroegere organisatie en gaan, zonder pardon, op tenen trappen met alle gevolgen tot gevolg dat mensen in opstand komen of dat de vroegere winstgevende zaken en goede bedrijfsvoering en goede medewerkers verdwijnen.
 • Bernard Deplacie

  2 maanden geleden
  Binnen paar jaar of eerder winnen die klassieker met 1 vd jonge mannen. Enkel afrekenen op Gilbert en Degenkolb is gemakkelijk. Van Wilder heeft ook nog niet veel gedaan sedert hij weg is
 1. KOERS KORT. Extra Giro-concurrentie voor Evenepoel: Pinot en Ganna - Rickaert onderging nieuwe operatie aan vernauwde liesslagader
  Wielrennen
  3

  Extra Gi­ro-concurren­tie voor Evenepoel: Pinot en Ganna

  Het deelnemersveld van de Giro krijgt steeds meer vorm. Naast titelverdediger Jai Hindley (Bora-hansgrohe), Joao Almeida (UAE) en Geraint Thomas (Ineos-Grenadiers) zullen ook Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) en Tao Geoghegan Hart (Ineos-Grenadiers) het tegen Remco Evenepoel opnemen voor de eindzege. Geoghegan Hart is de laureaat van 2020. Ook zijn ploegmaat Filippo Ganna heeft de Giro opgenomen in zijn programma. Ganna is geen concurrentie voor eindwinst, maar de werelduurrecordhouder is wel een te duchten rivaal voor de dagzege in de twee golvende tijdritten op dag één en dag negen. (BVDC)
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.