Patrick Lefevere (rechts).
Volledig scherm
Patrick Lefevere (rechts). © Photo News

Lefevere: “Wilde niet dat Remco naar Giro ging, maar hij bleef maar zagen”

WielrennenZonder Philippe Gilbert en Elia Viviani, maar met Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel probeert Patrick Lefevere te houden wat hij nu al 92 weken heeft: de nummer één plaats op de wereldranglijst van de beste wielerploegen ter wereld. “Ik zie veel kopieergedrag, maar geen enkele ploeg kan winnen zoals wij het doen.”

5 reacties

 • Bernd Vaes

  1 jaar geleden
  Kan de houding van Lefevere tegenover het Giro-experiment van Remco begrijpen. Inderdaad, in de Ronde van Romandië 2019 was het een debacle voor Remco. Hij ging erheen om te leren, maar elke dag stonden zijn resultaten in de kranten. En dat kan desastreus werken, als Remco naar de Giro gaat enkel om „te leren“. de resultaten in de krant zullen hem daarbij nekken.
 • Johan Vervaeck

  1 jaar geleden
  Ik hou toch altijd mij hart vast voor die ongevallen. Het is allemaal zo vlug gebeurt als iedereen telkens tot het uiterste gaat en vooral in die zware afdalingen.
 • Patrick Vandoninck

  1 jaar geleden
  Succes Mr Wolfpack! Laat hen de pedalen spreken!
 • Patrick morel

  1 jaar geleden
  Wat Lefever jaar na jaar met zijn ploeg presteert, in Engeland hadden ze hem al in de hall of fame geplaatst.
 • marianne parrein

  1 jaar geleden
  Ik twijfel er niet aan dat Patrick voldoende ervaring heeft om nauwlettend toe te zien hoe het Remco vergaat in zijn eerste ronde. En als de last, medisch/lichamelijk gezien te groot zou worden, gepast zal ingrijpen. Evenals ik er niet aan twijfel dat Remco dat ook maar al te goed beseft.
 1. Remco Evenepoel rijdt beide nationale kampioenschappen en trekt dan op stage
  wielrennen

  Remco Evenepoel rijdt beide nationale kampioen­schap­pen en trekt dan op stage

  Net als in 2019 - vorig jaar was er geen editie vanwege de coronacrisis - mag Remco Evenepoel met de blauwe leiderstrui van de Baloise Belgium Tour huiswaarts keren. In het algemeen klassement gaat hij zijn teamgenoot Yves Lampaert vooraf. Gianni Marchand werd knap derde en vervolledigde het podium. Evenepoel pakte al in de openingsetappe de leiding en stond die niet meer af. Hij won de individuele tijdrit in Knokke-Heist en kwam nadien nooit meer in de problemen
 2. Gino Mäder wint slotetappe Ronde van Zwitserland, Carapaz eindwinnaar
  Play
  Wielrennen
  2

  Gino Mäder wint slotetappe Ronde van Zwitser­land, Carapaz eindwin­naar

  Gino Mäder heeft de slotetappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. Op de laatste beklimming van de dag, sprong Woods weg uit de groep der favorieten en enkel Mäder kon hem in de afdaling nog bijbenen. In een sprintje met twee was de Zwitser van Team Bahrain Victorious de snelste. Carapaz kwam - ondanks enkele aanvalspogingen van Uran - niet meer in de problemen en is eindwinnaar. Wordt de Ecadoraan de grootste uitdager van Roglic en Pogacar in de komende Ronde van Frankrijk?