belga
Volledig scherm
© belga

Lefevere vraagt zich af hoe het verder moet met Boonen: "Is één uitschieter per jaar genoeg?"

Niet gewonnen, maar de felicitaties waren niet uit de lucht, zegt Patrick Lefevere. Toch blijft de ploegleider met een dubbel gevoel zitten. De voorbije weken was Boonen de zwakke schakel in de ploeg. In Roubaix was Boonen dan weer de enige die de ploeg overeind hield. Hoe moet het dan verder, dit jaar en in 2017, als Lefevere weer wil schitteren in de voorjaarsklassiekers?

 1. Ben Tulett: van wereldkampioen veldrijden bij de junioren tot ontdekking van de Ardense klassiekers
  Wielrennen
  1

  Ben Tulett: van wereldkam­pi­oen veldrijden bij de junioren tot ontdekking van de Ardense klassie­kers

  Bij de meeste wielerliefhebbers doet de naam Ben Tulett een belletje rinkelen. De nu negentienjarige Brit werd zowel in 2018 als in 2019 wereldkampioen veldrijden bij de junioren, maar hij kan meer dan crossen alleen. Zowel in de Amstel Gold Race als in de Waalse Pijl reed hij zich in de kijker. In de Amstel Gold Race finishte hij in de groep achter Van Aert, Pidcock en Schachmann. Gisteren klauterde hij naar een twaalfde plaats op de Muur van Hoei. Net als enkele klimtalenten in België, is hij een man om in de gaten te houden.
 2. Dirk De Wolf en Johan Museeuw in onze HLN SPORTCAST: “Wout van Aert is dé man van het voorjaar, Pidcock de revelatie”
  Play
  Wielrennen
  12

  Dirk De Wolf en Johan Museeuw in onze HLN SPORTCAST: “Wout van Aert is dé man van het voorjaar, Pidcock de revelatie”

  Een nieuwe week, dat betekent ook een nieuwe HLN Sportcast. In de nieuwste aflevering ontvangt onze wielerjournalist Stijn Vlaeminck niemand minder dan Dirk De Wolf en Johan Museeuw. Uiteraard is de knappe zege van Wout van Aert in de Amstel Gold Race hét gespreksonderwerp. “Hij is de man van het voorjaar.” Maar ook revelaties Tom Pidcock en Mauri Vansevant en de Waalse klassiekers komen aan bod.
 3. Wát een koers van Mauri Vansevenant in dienst van bleke Alaphilippe: “Vallen, opstaan en weer doorgaan”
  PREMIUM
  Amstel Gold Race
  9

  Wát een koers van Mauri Vanseve­nant in dienst van bleke Alaphilip­pe: “Vallen, opstaan en weer doorgaan”

  Rennen, springen, vliegen, duiken, deed Mauri Vansevenant (21) bij zijn première in Nederlands Limburg. Maar vooral: “vallen, opstaan en weer doorgaan”, vulde hij de oorwurm van Herman van Veen aan. Jammer dat zoveel moed en zelfopoffering niet werd beloond door zijn kopman. Julian Alaphilippe verging het immers heel wat minder, in die mate dat Vansevenant de Fransman in de schaduw reed...
 1. De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga
  Play
  HLN SPORTCAST

  De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga

 2. Herbekijk hier de overwinning van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl
  Play

  Herbekijk hier de overwin­ning van Julian Alaphilip­pe in de Waalse Pijl