EPA
Volledig scherm
© EPA

Lefevere stelt blessure Bennett in vraag: “Het is erg dat een vent van dertig jaar de waarheid niet durft zeggen”

WielrennenNa drie jaar keert Mark Cavendish terug naar de Tour de France. Cavendish neemt de plaats in van de Ier Sam Bennett, die zich op training blesseerde aan de knie, maar die daar vooral zeer gebrekkig over heeft gecommuniceerd met zijn ploeg. Dat word Bennett erg kwalijk genomen door Patrick Lefevere. “Dit is geen verhaal met een ‘happy ending’.”

31 reacties

 • Peter John Vermeersch

  3 maanden geleden
  Ik zie Cav nog ritten winnen in de Tdf. Het zou mooi zijn. En dhr. Bennett? Zoals zovelen die Lefevere hebben verlaten voor het grote geld, hebben het geld, maar niet meer de resultaten.
 • Jan Gijsen

  3 maanden geleden
  Bij Ineos hebben ze de juiste vitamienen die hem toelaten de Tour te winnen. Wiggings , Froome , Porte allemaal voor hun dertigste koersen als platte vijgen en na hun dertigste plots de kasseien uit de grond rijden. En nu kan plots Froome de wielertouristen niet meer volgen. Sam Bennett krijgt volgend jaar een speciaal vermageringsdieet opgelegd en een raket in zijn gat en ge gaat hem zien vliegen over de bergen...
 • Marcel Bontinck

  3 maanden geleden
  @Rudy Van der Eecken,Lefevre heeft Van Aert een kontrakt aangeboden indien hij vrij was.Dit was volgens de rechtbank niet het geval.Van de Poel wil gewoon nergens anders heen.
 • Patrick Vandeputte

  3 maanden geleden
  Blijkbaar zijn er al veel vergeten dat Bennett ook bij Bora met veel discussies weggegaan is. Dat kan een keer gebeuren maar als dat een paar keer gebeurd, aan wie ligt het dan meestal? Die ene zelfde persoon en niet de verschillende personen bij diverse ploegen.
 • Marc Fonteyn

  3 maanden geleden
  Zegt misschien meer over Lefevre dan over deze renner. En de renner tekende ook niet bij. Zal ook hoog zitten bij de baas die steeds alles het beste weet.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. KOERS KORT. Nibali keert terug naar Astana - Omloop van het Houtland laatste wegkoers voor De Ketele
  Wielrennen

  KOERS KORT. Nibali keert terug naar Astana - Omloop van het Houtland laatste wegkoers voor De Ketele

  De Omloop van het Houtland, de UCI-koers tussen Middelkerke en Lichtervelde, was voor pistier Kenny De Ketele de laatste wegwedstrijd uit zijn carrière. Deze winter zal hij nog enkele zesdaagsen rijden, maar daarna hangt hij de fiets aan de spreekwoordelijke haak. Op de weg boekte de renner van Sport Vlaanderen-Baloise één overwinning. In 2008 zette hij de profkermiskoers in Dentergem op zijn naam. De inmiddels 36-jarige renner was vooral succesvol op de baan. Zo werd hij in 2012 in Melbourne met Gijs Van Hoecke wereldkampioen ploegkoers. Op WK’s en EK’s haalden hij nog diverse titels en medailles. Deze zomer kwam De Ketele, met Robbe Ghys, op de Olympische Spelen in Tokio dicht bij goud in de ploegkoers. Onze landgenoten vielen na een bloedstollende finale net naast het podium. Ook in 2008 miste De Ketele in Peking, toen met Iljo Keisse, in de madison nipt het olympisch podium. De Ketele was al een korte periode pistecoach bij de Belgische junioren. De kans dat hij na zijn laatste zesdaagse toetreedt tot de omkadering van de nationale pisteploeg is niet denkbeeldig. (FHN)