Patrick Lefevere.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Lefevere. © BELGA

Lefevere ijvert voor controle-orgaan voor massasprints: “Met vuilste sprinter ooit aan het hoofd”

WielrennenMet een schorsing tot mei 2021 zette de UCI een punt achter het sprintincident tussen Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen uit augustus in de Ronde van Polen. Maar daarmee is het dossier ‘veiligheid in de koers’ niet van de baan. Patrick Lefevere pleit voor een stroomversnelling in het dossier en maakte bekend dat er wellicht twee rechtszaken tegen Dylan Groenewegen zullen volgen.

8 reacties

 • Wilfried DE HERT

  10 maanden geleden
  Allemaal goed en wel maar waarop ziet hij die problemen niet van zijn sprinters. Toch wel een gekleurde bril als het over zijn ploeg gaat.
 • Corry Van Bogaert

  10 maanden geleden
  Plaats op laatste 100 meter lijnen op de weg zoals op de piste , vb 50 cm van dranghekken wie er over gaat wordt uit uitslag geschrapt , organisatie moet dan maar zorgen dat aankomsten breed genoeg zijn , zoniet geen wedstrijd
 • Roger Deprez

  10 maanden geleden
  Keer eens voor je eigen deur en zegt dan wat er moet gebeuren, ik wacht nog altijd als één van zijn eigen renners in de fout gaat dat hij dat ook eerlijk toe geeft of gelijk in Vlaanderen mooiste zijn renner gaat in de fout en het is direct iemand anders geweest. Hij is zeker niet de man die reden heeft om God de vader te spelen.
 • Karel Van Beeck

  10 maanden geleden
  Hij is Bennett vergeten die ook onregelmatig spurtte in de Vuelta!
 • Diego Pepre

  10 maanden geleden
  Lefevre neemt het op voor zijn eigen renners wat ik begrijp. Maar als je het echt meent met propere sprinten, dan geef je direct toe dat Bennett een fout maakt in vuelta en terecht gediskwalificeerd werd. Want je weet nooit wat de gevolgen kunnen zijn als er enen tegen de grond gaat. Het zijn niet altijd de spectaculairste vallen die zorgen voor de ergste gevolgen. 
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Bijzonder straffe statistiek: Wout van Aert staat op internationale kampioenschappen in 87,5 (!) procent van de gevallen op het podium
  WK wielrennen
  22

  Bijzonder straffe statistiek: Wout van Aert staat op internatio­na­le kampioen­schap­pen in 87,5 (!) procent van de gevallen op het podium

  Wist u dat een doorsnee renner in een doorsnee peloton statistisch gezien 1,6 procent kans heeft om op het podium te eindigen? Wout van Aert zit na 33 kampioenschappen in het veld en op de weg aan een podiumpercentage van - hou u vast - 72,7. Tellen we de BK’s er niet bij dan stijgt dat cijfer zelfs naar 87,5 procent. Een blik op de waanzinnige kampioenschapscijfers van de beste Belgische renner van het moment.