BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Lefevere heeft geen verwachtingen meer voor Evenepoel dit seizoen: “Ook als hij niets doet, is het goed”

wielrennenIn Struer in Midden-Jutland, aan de Noordzeekust van Denemarken, gaat Remco Evenepoel vandaag weer koersen. Veertien dagen geleden werd Evenepoel negende in de olympische tijdrit van Tokio. Het was, na zijn opgave in de Giro en een anonieme olympische wegrit, een nieuwe deceptie in een tegenvallend seizoen. Van nu tot het einde van het wielerjaar koerst Evenepoel onder het motto dat niets meer moet en alles mag.

27 reacties

 • bernard vermeulen

  3 maanden geleden
  Je kan een goed renner zijn, en ook een geliefd persoon, dat rennen moet je kunnen dat geliefd zijn moet je in je hebben, en vooral respect voor anderen is hier van doen, dat moet Remco zeker nog leren, maar sommigen leren het nooit en zijn nooit geliefd, wat hun maatjes ook beweren, Tokyo zal altijd blijven hangen, ik en de rest kan stikken, dat was Remco.
 • jean-marie desmeth

  3 maanden geleden
  elke prof die een wedstrijd rijdt of het nu een kermiskoers of een andere koers is wil een wedstrijd winnen, wat Remco al gewonnen heeft is een heel mooie prestatie, punt andere lijn, een wedstrijd bij de profs kunnen winnen is geen sinecure, bravo Remco.
 • Freddy van Puymbrouck

  4 maanden geleden
  Dat had na zijn zware val van het begin af zo gemoeten, met veel tamtam hem presenteren als mogelijke Giro winnaar was een fenomenale blunder. Lefevere heeft dat spelletje mee gespeeld in de hoop wat lucratieve contracten af te sluiten. Evenepoel moet meer koersen en minder op stage gaan. Of Remco nog terug kan keren naar het niveau van 2019 is een groot vraagteken, hopelijk is het zo maar er is geen enkele zekerheid daarover.
 • Jan Vercammen

  4 maanden geleden
  Ik vind het nog te vroeg om een oordeel te vellen over Remco. Hij heeft mij zeker nog niet kunnen overtuigen. In de wegrit in Tokio flaterde hij. Dit seizoen verwacht ik niets meer maar hij zal hard moeten werken om zich goed voor te bereiden voor volgend wielerjaar. Vermoedelijk wordt hij NIET geselecteerd voor het WK in eigen land.
 • bob jansens

  4 maanden geleden
  enkel zij die het medisch dossier kennen weten welke schade er door die val echt werd aangericht. Hopelijk vindt Lefevere de juiste revalidatie specialisten (fysiek, maar ook mentaal) die de nodige tijd krijgen om Remco opnieuw op topniveau brengen (mss seizoen 2023?). Ondertussen moet Remco wel aan zijn voornaamste manco's werken: stuurvaardigheid (cyclocross en/of piste), koersinzicht (koersen zonder oortjes), en misschien ook een betere sprint leren rijden (zal nooit een topspurter worden)