Patrick Lefevere en Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Patrick Lefevere en Remco Evenepoel. © Photo News

Lefevere gaat met pensioen, maar blijft nog even werken: “Boonen zou het kunnen, me opvolgen”

WielrennenPatrick Lefevere gaat met pensioen, maar dan ook weer niet. Tot hij een opvolger heeft gevonden, blijft hij aan het hoofd van zijn wielerploeg. Tom Boonen is geïnteresseerd in de job van Lefevere, zei Boonen vorige week. “Tom zou het kunnen, met zijn flair en charisma.”

15 reacties

 • eric maier

  3 jaar geleden
  Walter De Vuyst, die sla je volledig mis. Lefevre is na de vermaarde Lomme Driessens, de beste wielermanager ooit geworden in het wielrennen.Beter dan Lomme als je rekening houd dat het wielrennen in de loop der jaren sterk is veranderd en het management een veel breder concept is geworden. Hij heeft voeling met zijn renner. Lelaunge bij Lotto heeft dat niet, had ooit bij BMC de beste wielerploeg ooit maar reden geen platte prijs met zijn beleid. Geen voeling met de renners en het wielrennen.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  3 jaar geleden
  Ik ga ook diezelfde dag met pensioen, en maar 63. Geen 45 jaar gewerkt he Patrick.
 • Peter Neefs

  3 jaar geleden
  Walter de Vuyst Patrick Lefevre is een levende legende .. Geen enkele kan aan zijn kwaliteiten tippen ... Maw U kent er niks van
 • Gaston Foubert

  3 jaar geleden
  Geen voeling met zijn renners? Dat hij vooral bezig was met contracten en nooit meer uitgaf dan hij mocht/kon is de oorzaak dat uitstekende renners naar andere ploegen zijn gegaan, maw hij zaaide naar de zak, een goede huisvader.
 • Walter De Vuyst

  3 jaar geleden
  Vooral populair in West -Vlaanderen . Was teveel bezig met contracten en geldgewin en zette zonder verpinken uitstekende renners aan de deur die het niet eens waren met zijn visie . Had geen enkele voeling met zijn renners en zal de geschiedenis ingaan als een middelmatig ploegleider . Veel geluk Patrick !
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.