Patrick Lefevere en Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Patrick Lefevere en Remco Evenepoel. © Photo News

Lefevere gaat met pensioen, maar blijft nog even werken: “Boonen zou het kunnen, me opvolgen”

WielrennenPatrick Lefevere gaat met pensioen, maar dan ook weer niet. Tot hij een opvolger heeft gevonden, blijft hij aan het hoofd van zijn wielerploeg. Tom Boonen is geïnteresseerd in de job van Lefevere, zei Boonen vorige week. “Tom zou het kunnen, met zijn flair en charisma.”

15 reacties

 • eric maier

  3 jaar geleden
  Walter De Vuyst, die sla je volledig mis. Lefevre is na de vermaarde Lomme Driessens, de beste wielermanager ooit geworden in het wielrennen.Beter dan Lomme als je rekening houd dat het wielrennen in de loop der jaren sterk is veranderd en het management een veel breder concept is geworden. Hij heeft voeling met zijn renner. Lelaunge bij Lotto heeft dat niet, had ooit bij BMC de beste wielerploeg ooit maar reden geen platte prijs met zijn beleid. Geen voeling met de renners en het wielrennen.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  3 jaar geleden
  Ik ga ook diezelfde dag met pensioen, en maar 63. Geen 45 jaar gewerkt he Patrick.
 • Peter Neefs

  3 jaar geleden
  Walter de Vuyst Patrick Lefevre is een levende legende .. Geen enkele kan aan zijn kwaliteiten tippen ... Maw U kent er niks van
 • Gaston Foubert

  3 jaar geleden
  Geen voeling met zijn renners? Dat hij vooral bezig was met contracten en nooit meer uitgaf dan hij mocht/kon is de oorzaak dat uitstekende renners naar andere ploegen zijn gegaan, maw hij zaaide naar de zak, een goede huisvader.
 • Walter De Vuyst

  3 jaar geleden
  Vooral populair in West -Vlaanderen . Was teveel bezig met contracten en geldgewin en zette zonder verpinken uitstekende renners aan de deur die het niet eens waren met zijn visie . Had geen enkele voeling met zijn renners en zal de geschiedenis ingaan als een middelmatig ploegleider . Veel geluk Patrick !
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Gerben Kuypers, in maart prof, maar zondag nog even amateur tussen de sterren: “Samen met Wout van Aert aan de start van het WK. Ongelofelijk”
  PREMIUM
  WK veldrijden
  4

  Gerben Kuypers, in maart prof, maar zondag nog even amateur tussen de sterren: “Samen met Wout van Aert aan de start van het WK. Ongelofe­lijk”

  Deze winter deed hij amper vijf crosstrainingen, hij koerst op de oude fiets van Zdenek Stybar, en tot voor kort deed hij ‘de vroegen’ en ‘de laten’ in een vleeswarenbedrijf. En toch rijdt Gerben Kuypers (23) straks het WK veldrijden aan de zijde van Wout van Aert - amateur tussen de sterren. Nog even amateur, want er ligt een contract tot eind 2025 op hem te wachten bij Tormans.