Fabio Jakobsen en Patrick Lefevere.
Volledig scherm
Fabio Jakobsen en Patrick Lefevere. © PN

Lefevere aangeslagen na bezoek Jakobsen: “Hij is er veel erger aan toe dan Remco, 130 hechtingen en nog maar 1 tand”

WielrennenDe E3 BinckBank Classic wordt volgend jaar de veiligste koers van het land. De 227 bomen in de laatste drie kilometer en de 65 gevaarlijke punten op het parcours worden voorzien van herbruikbare stootkussens of totems gemaakt uit kunststof. Tijdens de voorstelling toonde Patrick Lefevere zich fan, zeker met de zware valpartijen van zijn Deceuninck-renners Jakobsen en Evenepoel in het achterhoofd. “Ik had twee begrafenissen kunnen hebben in 10 dagen.” 

13 reacties

 • Gunther Leonhardt

  2 jaar geleden
  Het is verbijsterend dat de UCI geen maatregelen neemt. Sommige oplossingen zijn ingewikkeld, maar andere heel eenvoudig. Sprints in dalende lijn moeten afgeschaft worden en er moet een standaard komen voor de afrastering. Bovendien kan men een bescherming plaatsen aan de gevaarlijkste bochten in een afdaling, hetgeen men ook gedaan heeft tijdens het WK junioren in 2018.
 • Jean Emare

  2 jaar geleden
  Metalen hekwerk?! Dit had verpakt moeten worden met zacht materiaal. Bij volleybal en basket zijn de palen beschermd.. Bij wielrennen 50 - 90 km per uur.. Niet nodig. Serious!
 • Etienne De Bondt

  2 jaar geleden
  Veiligheid begint bij de renners zelf, als ge de valpartij ziet van gisteren in het EK 7 keer voorbij komen op de zelfde plaats niets gebeurd de 8ste keer een grote valpartij, dat kan je moeilijk op de organisatie steken. In het hooggebergte zal er altijd wel een clown zijn die risico's neemt, als ge die perse wilt volgen ligt dan de schuld bij de organisatie?
 • Luc Deville

  2 jaar geleden
  Waren de totems er, misschien in een andere vorm, ook al niet in de editie van 2019? Ook hoop ik dat Remco en Fabio elkaar niet opjagen.
 • Lieve Maes

  2 jaar geleden
  Remco heeft geluk gehad dat hij juist diep genoeg viel en niet té diep en op een natuurlijke ondergrond terecht kwam op zijn voeten. Fabio daarentegen had niet genoeg diepte en is dus op zijn gezicht terecht gekomen op het asfalt. Ik hoop dat hij voldoende kan herstellen want hij heeft wel heel ernstige kwetsuren.