Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Leerschool voor de toekomst: Evenepoel blijft vechten voor toptienplaats, maar beseft het hogere doel van deze Giro

GiroNegentiende, op anderhalve minuut van Egan Arley Bernal. Het was voor Remco Evenepoel het hoogst haalbare in de mythische Zoncolan-rit. Zijn boodschap na afloop was duidelijk: “het begint te wegen.” Opgeven doet hij niet. “Ik ga elke dag blijven vechten voor die top tien.” Maar méér dan een springplank naar een vleugje eer wordt deze Giro één grote leerschool voor hem met het oog op de toekomst.

35 reacties

 • F Peeters

  4 maanden geleden
  Goede analyse, iedereen moet leergeld betalen ook Remco. Zijn beste jaren moeten nog komen en de media moet geduld hebben. Er is een spreekwoord dat zegt , dat Leuven en Brussel ook niet op één dag gemaakt zijn.
 • benny goessens

  4 maanden geleden
  Roger Poot , Bernal is 24 jaar !!
 • glenn wouters

  4 maanden geleden
  Ik denk dat de pers eens met de voeten op de grond moet komen. Rij zo een berg maar eens op, beestenwerk. Remco rijdt een goede ronde. Er zijn veel andere toppers die harder door het ijs zakken. Maar die mogen dat want dat zijn buitenlanders.
 • Sophia de smet

  4 maanden geleden
  Hij kwam als een komeet! En ging langs de achterdeur weer weg ! De loopbaan van Remco, als je niet goed genoeg bent bergop, bergaf een catastrofe ,hoe kan je zo ooit een grote ronde winnen? Nooit !
 • Etienne Godderie

  4 maanden geleden
  Quick step en Lefèvre hebben er verkeerd aan gedaan om Evenepoel te laten starten in de Giro. Waar halen ze zich in het hoofd om een jonge beloftevolle renner die het slachtoffer geweest is van een zware val en nog geen enkele koers had gereden te laten starten. Beter was geweest een korte ritten koers in Spanje of frankrijk, . Neem daarbovenop de media die hem al als eindwinnaar zagen, de opvolger van De Muynck.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. België eindigt als zevende in Mixed Team Relay, afscheidnemende Tony Martin pakt met Duitsland goud
  WK wielrennen
  11

  België eindigt als zevende in Mixed Team Relay, afscheidne­men­de Tony Martin pakt met Duitsland goud

  Geen medaille voor België in de Mixed Team Relay op het WK wielrennen. Victor Campenaerts, Ben Hermans, Yves Lampaert, Jolien D’Hoore, Lotte Kopecky en Shari Bossuyt eindigden als zevende. Het goud ging naar Duitsland - een gedroomd afscheid voor tijdritkanon Tony Martin. Nederland kaapte het zilver weg, Italië en tijdritkampioen Filippo Ganna moesten blij zijn met brons.