Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Leerschool voor de toekomst: Evenepoel blijft vechten voor toptienplaats, maar beseft het hogere doel van deze Giro

GiroNegentiende, op anderhalve minuut van Egan Arley Bernal. Het was voor Remco Evenepoel het hoogst haalbare in de mythische Zoncolan-rit. Zijn boodschap na afloop was duidelijk: “het begint te wegen.” Opgeven doet hij niet. “Ik ga elke dag blijven vechten voor die top tien.” Maar méér dan een springplank naar een vleugje eer wordt deze Giro één grote leerschool voor hem met het oog op de toekomst.

35 reacties

 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Goede analyse, iedereen moet leergeld betalen ook Remco. Zijn beste jaren moeten nog komen en de media moet geduld hebben. Er is een spreekwoord dat zegt , dat Leuven en Brussel ook niet op één dag gemaakt zijn.
 • benny goessens

  1 jaar geleden
  Roger Poot , Bernal is 24 jaar !!
 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  Ik denk dat de pers eens met de voeten op de grond moet komen. Rij zo een berg maar eens op, beestenwerk. Remco rijdt een goede ronde. Er zijn veel andere toppers die harder door het ijs zakken. Maar die mogen dat want dat zijn buitenlanders.
 • Sophia de smet

  1 jaar geleden
  Hij kwam als een komeet! En ging langs de achterdeur weer weg ! De loopbaan van Remco, als je niet goed genoeg bent bergop, bergaf een catastrofe ,hoe kan je zo ooit een grote ronde winnen? Nooit !
 • Etienne Godderie

  1 jaar geleden
  Quick step en Lefèvre hebben er verkeerd aan gedaan om Evenepoel te laten starten in de Giro. Waar halen ze zich in het hoofd om een jonge beloftevolle renner die het slachtoffer geweest is van een zware val en nog geen enkele koers had gereden te laten starten. Beter was geweest een korte ritten koers in Spanje of frankrijk, . Neem daarbovenop de media die hem al als eindwinnaar zagen, de opvolger van De Muynck.
 1. Ondertussen geniet Wout van Aert in Australië van tien jaar samenzijn met vrouw Sarah De Bie
  Play
  Wielrennen
  26

  Ondertus­sen geniet Wout van Aert in Australië van tien jaar samenzijn met vrouw Sarah De Bie

  Remco Evenepoel is thuis en wacht nog een week vol feestgedruis, dat terwijl Wout van Aert aan de andere kant van de wereld in Australië is achtergebleven om in alle rust te genieten. Gisteren ging hij supporteren voor de Belgian Cats. Vandaag reisde hij samen met vrouw Sarah De Bie en zoon Georges verder in de buurt van Sydney. Van Aert en De Bie hadden vandaag bovendien iets te vieren: ze zijn tien jaar samen.