.
Volledig scherm
. © ANP

Le numéro du jour. Meest succesvolle Tour voor België in 37 jaar

Tour de FranceWattages, KOM’s, lijstjes allerhande... Een beetje wielerliefhebber is dol op een statistiekje in de rand van de koers. Na elke rit van de Tour de France koos onze redactie uit de veelheid aan cijfermateriaal een markant getal. Hieronder een overzicht. 

3 reacties

 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  perfect gedaan man, als er twee vechten om een been....
 • Henri Demeer

  3 maanden geleden
  puur geluk door veranderd weer .
 • Dirk Bytebier

  3 maanden geleden
  Chapeau man ze kunnen het je niet meer afpakken
 1. Tom Boonen weet uit ervaring hoe “zot” het nu wordt voor Remco Evenepoel: “Toen ik wereldkampioen werd, kampeerden meisjes voor huis van mijn ouders”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  2

  Tom Boonen weet uit ervaring hoe “zot” het nu wordt voor Remco Evenepoel: “Toen ik wereldkam­pi­oen werd, kampeerden meisjes voor huis van mijn ouders”

  Tom Boonen werd wereldkampioen in 2005. En dus is onze analist dé ervaringsdeskundige over aan wat Remco Evenepoel zich nu mag verwachten. Wel... “Het wordt zot.” En dus heeft Boonen enkele tips. “Ik zou hem aanraden om zo veel mogelijk weg te blijven uit Schepdaal en in zijn vaste stek in Spanje te overwinteren.” En moet hij de Tour de France in 2023 rijden volgens Boonen?
 2. Remco Evenepoel naar Ineos? Michel Wuyts vindt het niet onrealistisch: “Uiteraard hebben ze de middelen”
  Play
  Wielrennen
  21

  Remco Evenepoel naar Ineos? Michel Wuyts vindt het niet onrealis­tisch: “Uiteraard hebben ze de middelen”

  Remco Evenepoel naar Ineos Grenadiers, volgens Michel Wuyts is het niet onrealistisch. “Ineos heeft uiteraard de middelen", zegt onze wieleranalist in bovenstaande video. “Het bedrijf Ineos heeft een omzet van 60 miljard per jaar, bij Soudal - de volgende hoofdsponsor van de ploeg van Patrick Lefevere, is dat 1,1 miljard. Als we naar de ploegen kijken dan heeft Ineos een jaarbudget van 51 miljoen euro. Bij de ploeg van Lefevere gaat het straks om een goeie twintig miljoen euro.