Volledig scherm
© BELGA

Laurens Sweeck pakt eerste seizoenszege na fraaie driestrijd in modderige Jaarmarktcross

VeldrijdenLaurens Sweeck heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Belgische kampioen rekende in de derde Superprestigemanche af met Eli Iserbyt en pechvogel Toon Aerts. Een fameuze strijd op Wapenstilstand.

5 reacties

 • luc Vekens

  4 maanden geleden
  Proficiat Sweeck. En beweren dat Iserbyt een tweede Liboton zou zijn daar zijn nog heel der vrachten boterhammen voor nodig.
 • Florent Marien

  4 maanden geleden
  Eindelijk een echt veldrit parcours. Proficiat aan de winnaar.
 • pierre De Smet

  4 maanden geleden
  Mooiste cross dag tot op heden een dikke dank u wel Erwin Vervecken voor deze prachtige omloop , wel jammer van die leegloper bij Toon Aerts .
 • Freddy van Puymbrouck

  4 maanden geleden
  De Nederlandse dames zijn erg sterk en verdelen het podium onder elkaar, ik heb een zeer goede cross van Sanne Cant gezien die zeker op de goede weg is. Versleten kan ze zeker niet zijn op haar leeftijd maar om de Nederlandse toppers te verslaan is nog een hele stap verder.
 • Franky Verbrugge

  4 maanden geleden
  Proficiat aan de parcour bouwers een echte cross zo zien wij dat graag tis en blijft een wintersport
 1. Gelijkheid prijzengelden nog niet in zicht op de weg: winst in Le Samyn levert Kopecky amper 510 euro op (en met dank aan een sponsor ook een auto)
  PREMIUM
  Wielrennen
  11

  Gelijkheid prijzengel­den nog niet in zicht op de weg: winst in Le Samyn levert Kopecky amper 510 euro op (en met dank aan een sponsor ook een auto)

  Welgeteld 510 euro prijzengeld houdt Lotte Kopecky over aan haar zege in ‘Le Samyn des Dames’. Eén elfde van wat de mannelijke laureaat opstrijkt. Davide Ballerini streek 16.000 euro op in de Omloop, Anna van der Breggen slechts… 930 euro of 5,5% van het totale prijzengeld. Is het dan zo moeilijk om gelijkheid van prijzengelden in te voeren? Flanders Classics: “Onze prioriteit ging naar de live uitzending van de Omloop voor vrouwen, daarvoor was ook een bedrag met zes cijfers nodig.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"