Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Lampaert in extase na triomf op BK tijdrijden: “Ik heb ‘sorry’ gezegd tegen Remco” - Evenepoel: “Nog een pak werk voor Spelen”

WielrennenHoeveel mooier kan koers zijn? Héérlijk duel, werd dat BK tijdrijden. Met niet de gedoodverfde favoriet als winnaar. Wel de gastheer, in de vorm van zijn leven. 1. Yves Lampaert, 2. Remco Evenepoel. Aparte verhalen, contrasterende emoties.

18 reacties

 • Rudy Scheys

  2 maanden geleden
  Dit is topsport en om top te zijn moet je 100% in orde zijn, geef Remco de nodige tijd en dat komt zeker goed. Lampy is een topper en dat vergeten blijkbaar sommige mensen.
 • Jean-Marie De Moor

  2 maanden geleden
  Remco in zijn beginjaar won mooie koersen maar geen grote koersen. Kleine rittenwedstrijden. En van hieruit was iedereen al zeker van tour giro etc. Zonder er zelfs aan deel te nemen. De fout ligt niet bij hem maar aan al degenen die hem over het paard hebben getild.
 • Kim Jaspers

  2 maanden geleden
  Geef die jongen tijd... Remco komt terug wees gerust. Men is veel te ongeduldig!
 • Jacques Heirman

  2 maanden geleden
  Bedankt Remco dat ge zo een goede ploegmaat bent.
 • Rik Clarysse

  2 maanden geleden
  Op naar de dubbel Lampy
 1. Vliegmachine Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille
  Olympische Spelen
  100

  Vliegmachi­ne Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille

  Niet Wout van Aert of Filippo Ganna, maar wel Primoz Roglic (31) heeft zich in Tokio tot olympisch kampioen tijdrijden gekroond. De Sloveen raasde als een vliegmachine over het parcours en zette z’n concurrenten op meer dan een minuut. Van Aert greep naast een medaille en eindigde als 6de. Remco Evenepoel werd 9de. Zilver en brons waren voor respectievelijk Tom Dumoulin en Rohan Dennis.
 2. Controversiële Denen nu tegen de grond op de piste, waar het ook héél snel gaat: derde wereldrecord in twee dagen tijd
  Olympische Spelen
  4

  Controver­siële Denen nu tegen de grond op de piste, waar het ook héél snel gaat: derde wereldre­cord in twee dagen tijd

  Sensationele tijden op de atletiekpiste, sensationele tijden ook op de wielerbaan. Op de piste in Izu, op 145 kilometer van Tokio, is al het derde wereldrecord in twee dagen gesneuveld. In de ploegenachtervolging bij de vrouwen werd het WR al drie keer verbeterd, in de teamsprint bij de vrouwen een keer en de Italiaanse baanwielrenners klokten een snelste tijd ooit in de ploegenachtervolging. Daarna gingen de Denen (zonder tape op de onderbenen) zowaar tegen de grond. Ook Nederland mag al juichen op de piste. De teamsprinters bezorgden Oranje al de zesde gouden medaille op deze Olympische Spelen.