Richard Carapaz mocht begin juni 2019 met de roze trui en de 'Trofeo senza fine' (de trofee zonder einde, red.) pronken.
Volledig scherm
Richard Carapaz mocht begin juni 2019 met de roze trui en de 'Trofeo senza fine' (de trofee zonder einde, red.) pronken. © AFP

Laatste kans om 5.000 euro te winnen: doe mee aan de Gouden Giro en fiets richting prachtige prijzen

De prijzen in de Tour zijn nog maar net verdeeld, of het peloton trekt al richting Italië. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de ideale ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. 

 1. KOERS KORT. Van Wilder debuteert in Vuelta - Geen titelverdedigster in Ronde - Zakarin heeft nieuwe ploeg
  Wielrennen

  KOERS KORT. Van Wilder debuteert in Vuelta - Geen titelverde­dig­ster in Ronde - Zakarin heeft nieuwe ploeg

  De Russische wielrenner Ilnur Zakarin komt vanaf komend seizoen opnieuw uit voor het procontinentale Gazprom-Rusvelo, waarvoor hij in 2013 en 2014 al reed. Hij verlaat CCC en ondertekende bij Rusvelo een contract voor twee seizoenen. De 31-jarige Zakarin won ritten in Giro en Tour. Met een derde plaats in de eindstand zette hij in de Ronde van Spanje van 2017 zijn beste resultaat neer. “Ik had een aanbieding om in de WorldTour te blijven, maar toen Rusvelo me contacteerde, ben ik van gedachten veranderd”, klinkt het bij Zakarin. “Ik kijk ernaar uit om terug voor het team te rijden dat zo’n belangrijke rol gespeeld heeft in mijn carrière. Ik wil er mijn ervaring overbrengen op de jongeren en meedoen voor de prijzen in de rittenkoersen in het eerste deel van het seizoen. Mijn piek zal in de lente liggen.” Naast CCC en Rusvelo kwam Zakarin ook jarenlang uit voor Katusha.
 2. Van Aert legt uit hoe hij de spurt verloor, maar is niet al te ontgoocheld: “Snel pak friet met wat pinten erbij”
  Play
  Ronde van Vlaanderen

  Van Aert legt uit hoe hij de spurt verloor, maar is niet al te ontgoo­cheld: “Snel pak friet met wat pinten erbij”

  Geen tweede Monument voor Wout van Aert. Maar wat was hij er dicht bij. Enkele centimeters te kort. “Ik wou als eerste aangaan, maar ik heb iets te lang gewacht", verklaarde Wout het verlies bij VTM Nieuws. Niet al te ontgoocheld, ondanks dat het zijn rivaal Mathieu van der Poel was die won. En nu, genieten: “Zo meteen ga ik een pak friet eten met wat pinten erbij. Dan zal het goede gevoel over dit straffe jaar wel snel overheersen.”
 1. Herman De Croo als enige op de bon geslingerd tijdens passage van de Ronde

  Herman De Croo als enige op de bon geslingerd tijdens passage van de Ronde

  Tijdens de Ronde van Vlaanderen is slechts één proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de mondmaskerplicht langs het parcours. Dat meldt de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Carina Van Cauter. Dat pv was bestemd voor Herman De Croo. De vader van de premier was op televisiebeelden zonder masker te zien en erkende ook zijn fout. "De meeste mensen die in overtreding waren, gaven onmiddellijk gevolg aan de vraag om het mondmasker op te zetten of wat verder uit elkaar te gaan staan."