Alaphilippe & Dirk De Wolf
Volledig scherm
Alaphilippe & Dirk De Wolf © AFP & Belga

Laatste dag om vol te scoren in de Ardennen: Dirk De Wolf noemt zijn favorieten voor Waals drieluik van de Gouden Klassiekers

Ben je klaar voor een wielergekke maand oktober? Naast de Giro en de Vuelta krijg je de komende weken ook heel wat klassiekers voorgeschoteld. Morgen starten we met de Waalse Pijl. Dirk De Wolf, ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, vertelt wie zeker in jouw Gouden Klassiekers-ploeg moet zitten.

  1. Het ideale geschenk voor de eindejaarsdagen: KoersKalender 2021
    Wielrennen

    Het ideale geschenk voor de eindejaars­da­gen: KoersKalen­der 2021

    “Ze ploegen eerst een modderweg ondersteboven en smijten er dan vanuit de hemel een hoop kasseien over. Zo maken ze een hel.” (Chris Horner) “Als je moe bent, moet je demarreren, want dan zijn de anderen ook moe.” (of hoe simpel koerstactiek kan zijn volgens Briek Schotte). En: “Bang ben je in het donker, niet in de sprint.” (Olaf Ludwig) Deze en nog veel meer beroemde, scherpe, ernstige maar ook grappige quotes uit een recent of ver verleden verzamelde auteur, wielerfreak en medestichter van het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) Geert Vandenbon in ‘KoersKalender 2021’, een unieke, eigenwijze scheurkalender voor het komende jaar.