Wouter Vandenhaute.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Vandenhaute. © Jan Aelberts

"Laat ons de hypocrisie stoppen. Tijd voor een echt dopingdebat"

Wielrennen“Toen ik de Muur uit de Ronde van Vlaanderen haalde, kreeg ik een storm van protest over me heen. Ik hoop dat de mensen over een paar jaar zeggen dat Armstrong naar hier halen ook een goed idee was. Ben ik zeker van mijn stuk? Neen. Maar ik heb er wel lang over nagedacht.” Wouter Vandenhaute (55) spreekt voor het eerst over de - nu al - meest gedurfde zet van het wielerjaar.

18 reacties

  • ROGER DEPREZ

    5 jaar geleden
    Als men Armstrong niet mag uitnodigen om doping redenen, dan moet men ook niet hypocriet willen zijn en dan moeten alle klassementsrenners thuis blijven. Een inspanning leveren van die grote en dat gedurende 3weken is onmogelijk. VB Een marathon loper moet na een wedstrijd gedurende weken afbouwen en terug opbouwen, in de bergen doen renners soms twee-drie zo inspanningen achter elkaar( onmogelijk).
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    ""Als Eddy Mercks drievoudig doping zondaar overal mag paraderen en opdraven dan mag Lance dat ook !!"" En als zevenvoudig dopingzondaar Lance Armstrong dat mag dan Eddy Merckx ook. Steek dat ook maar tussen uw twee oorkes.
  • Lucie Peetermans

    5 jaar geleden
    Armstrong nam niet alleen doping, met de nodige medische voorschriften, hij zette samen met Bruyneel mensen aan tot gebruik van doping.Hij intimideerde iedereen in het peleton die ook maar een kleine poging deed om de omerta te doorbreken. Vol tamtam een dergelijk "mafiose" figuur in je entourage opnemen zegt meer over jezelf dan over Armstrong.
  • René Schoeters

    5 jaar geleden
    Hoe mensen zoals een Vandenhaute denken blijft een raadsel, oftewel is het een genie en zijn wij te dom! Doe met Armstrong wat je wil maar nodig hem toch niet uit in dit wielerweekend!
  • Roger Coremans

    5 jaar geleden
    Het zal voor vandenhaute zeker opbrengen, anders zal hij zo iets nooit doen
  1. Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgenoten, jeugdrivalen en ploegmaats, over hun ‘bromance’:  “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”
    PREMIUM
    6

    Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgeno­ten, jeugdriva­len en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”

    Gent-Wevelgem is deze lente hét doel van Tim Merlier (30). Wie op zo’n moment niet mag ontbreken, is Bert Van Lerberghe (30): sprintloods, beste vriend en vader van zijn petekind. Dit duo van Soudal-Quick.Step vormt de oudste ‘bromance’ van het peloton. Een dubbelinterview met de klasgenoten van het VTI Waregem: “Tijdens de les praktijk verstopten we ons in het magazijn om een dutje te doen.”
  2. Hoeveel zal het de profploegen kosten? En hoe denken ze de rechtszaak te winnen? Vijf vragen over het verbod op gokreclame beantwoord
    PREMIUM
    5

    Hoeveel zal het de profploe­gen kosten? En hoe denken ze de rechtszaak te winnen? Vijf vragen over het verbod op gokreclame beantwoord

    “Een verbod zou een ramp zijn.” Profploegen - van het voetbal over het wielrennen tot het basketbal - staan op hun achterste poten nu een Koninklijk Besluit gokreclame aan banden legt. Vooral de financiële gevolgen boezemen angst in. Maar hoeveel zou een verbod hen precies kosten? En hoe denken ze een rechtszaak te winnen? Vijf vragen, vijf antwoorden.
  3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.