Riccardo Riccò in de Tour de France.
Volledig scherm
Riccardo Riccò in de Tour de France. © AFP

"Laat je maar injecteren met ik weet niet wat voor rotzooi": uitspraken dopingzondaar Riccò tegen coronavaccin doen stof opwaaien

WielrennenOp sociale media heeft ex-wielrenner maar vooral dopingzondaar Riccardo Riccò (37) een uitgesproken standpunt ingenomen over het coronavaccin. De Italiaan is stellig tegen verplichte vaccinatie. “Is dit een grap?! Niemand kan me dwingen om me te laten injecteren met spul dat slecht is voor mijn lichaam.” Of hoe de ironie niet ver te zoeken is. Riccò is levenslang geschorst voor het gebruik van EPO en bloedtransfusies.  

14 reacties

 • Ben Watford

  2 weken geleden
  De pers zoekt steeds dit soort figuren op. Dokters die hetzelfde zeggen worden doodgezwegen in de media, die duidelijk de opdracht gekregen heeft om de mensen te brainwashen.
 • Michel Philippe

  2 weken geleden
  Ge kan nu eenmaal maar het verstand gebruiken dat ge hebt. Zalig de armen van geest, want ze zullen God zien !!! Hij is de enige niet. Hij heeft misschien liever dat de helft van de mensen sterft lijk ten tijde van de zwarte pest.
 • Freddy van Puymbrouck

  2 weken geleden
  Hij was er anders niet vies van om van alles en nog wat in zijn lijf te pompen om toch maar de beste te willen zijn. Hij heeft wel gelijk als hij zegt dat hij niet de enige was!.
 • Bernard Verhelst

  2 weken geleden
  Ik wacht toch nog even op het REGA-vaccin. Lijkt me een stuk veiliger. Is wel pas voorzien tegen eind 2022.
 • eduard janssens

  2 weken geleden
  En ik kan hem geen ongelijk geven ;ondanks zijn verleden !! ik vertrouw het ook niet ik ga toch mijn arts raadplegen
 1. KOERS KORT. Pinot mikt op de Giro, Démare rijdt de Tour - Planckaert mist voorjaar door knieblessure
  Wielrennen

  KOERS KORT. Pinot mikt op de Giro, Démare rijdt de Tour - Planckaert mist voorjaar door knieblessu­re

  Baptiste Planckaert mist het voorjaar door een knieblessure. Dat deelde zijn team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux mee. De 32-jarige West-Vlaming ontbreekt ook op het trainingskamp in het Spaanse Alicante. Planckaert ontwikkelde bij zijn trainingsopbouw in november een zogenaamde “wielrennersknie”. “Hij heeft een prepatellair frictiesyndroom (het meest frequente wrijvingsprobleem bij renners) aan de rechterknie”, legt ploegdokter Simon Verdonck uit. Afgelopen vrijdag werd Planckaert in het ziekenhuis van Herentals aan het gewricht geopereerd. “In de eerste twee weken na de operatie moet de belasting op de rechterknie beperkt worden. Het hernemen van fietstrainingen zal afhankelijk zijn van de evolutie van de pijngraad.”
 1. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari
 2. "Wout is bijna de koning van België"
  Play

  "Wout is bijna de koning van België"