Stef Loos (archiefbeeld).
Volledig scherm
Stef Loos (archiefbeeld). © Borgerhoff

Koersdirecteur verdedigt afwezigheid seingever: “De politie vond het niet nodig”

“Volgens de politie was op het punt waar het pelotonnetje met Stef Loos rechtdoor reed, geen seingever nodig.” Dat zegt koersdirecteur Gérard Verbrugghe van de Grote Prijs Alfred Gadenne, zondag in het Henegouwse Dottenijs. “Waarom daar geen seingever stond, onderzoeken we nu”, klinkt het bij parketwoordvoerder Frédéric Bariseau.

13 reacties

 • Marc Nijs

  3 jaar geleden
  Als het zo zit dan maar geen koersen meer. Je moet mar durven een ander de schuld te geven.
 • Peeters Freddy

  3 jaar geleden
  Het zal weer jaren getouwtrek zijn maar het slachtoffer komt nooit meer terug. Rip.
 • Patrick De pauw

  3 jaar geleden
  Geen seingevers nodig?maar auto’s voor hun als sponsor dan wel?je moet maar durven en nu?
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  als men geen kaart vooraf of zoals tour france ;waar men ook soms verkeerd rijdt;weg op stuur Er staan kleine wegwijzers aan 40Km u die lezen? vooraf de weg berijden gebeurt op training?
 • Johan Planckaert

  3 jaar geleden
  je moet maar durven zoiets aan te halen als excuus. Een jonge man heeft door een gebrekkige parcouraanduiding het leven verloren! Hopelijk zijn er grote gevolgen vr de organisatie!
 1. Politie verwittigt renners dat ze verkeerd zijn, maar peloton raast door

  Politie verwittigt renners dat ze verkeerd zijn, maar peloton raast door

  Kon het ongeval tijdens een wielerwedstrijd waarbij zondagnamiddag vlakbij Doornik drie deelnemers zwaargewond raakten (en één van hen uiteindelijk ook overleed), vermeden worden? Die vraag stelt ook het parket zich, nu over een aantal elementen duidelijkheid is. Zo week niet alleen een peloton van een dertigtal renners onbewust van het parcours af maar deed ook de politie én de wagen van de koersdirectie dat. Toen agenten het peloton er op attent maakten dat ze niet langer op het parcours reden, raasden de renners gewoon door.