Wout van Aert won afgelopen seizoen het BK wielrennen.
Volledig scherm
Wout van Aert won afgelopen seizoen het BK wielrennen. © BELGA

KOERS KORT. BK wielrennen voor dames en heren elite in 2027 in Putte

0 reacties

 1. Thibau Nys ontvangt trofee van Jongere van het Jaar na deugddoende rentree: “Deze krijgt een mooi plaatsje naast die van vorig jaar”
  Play
  Veldrijden
  11

  Thibau Nys ontvangt trofee van Jongere van het Jaar na deugddoen­de rentree: “Deze krijgt een mooi plaatsje naast die van vorig jaar”

  Thibau Nys heeft na de Flandriencross van Hamme zijn officiële Kristallen Fiets-exemplaar als beste Jongere van het Jaar in ontvangst mogen nemen. “Een tweede wiel om erbij te zetten, ik ben heel tevreden”, klinkt het bij Nys, die de trofee een tweede jaar op rij won. Volgende week verdedigt hij mee de Belgische eer op het WK veldrijden in Fayetteville.
 2. Veldritcircus strijkt neer in Fayetteville. Vanthourenhout: “Als we individueel rijden, zijn we geklopt” - Pidcock: “Misschien vrienden worden met Lars”
  Play
  WK veldrijden
  26

  Veldritcir­cus strijkt neer in Fayettevil­le. Vanthouren­hout: “Als we individu­eel rijden, zijn we geklopt” - Pidcock: “Misschien vrienden worden met Lars”

  De Belgische veldritdelegatie (en Tom Pidcock) vertrokken gisteren om 11u naar Fayetteville, waar komend weekend wordt gestreden om de wereldtitel. Ondanks fileleed - eventjes dreigden enkele renners te laat te komen - arriveerde iedereen tijdig op de luchthaven. Eli Iserbyt is de vooruitgeschoven man. “Dat streepje voor heeft hij zelf afgedwongen”, stelt bondscoach Sven Vanthourenhout, die beseft dat Pidcock enkel kan geklopt worden als België één geheel vormt.