Evenepoel rolde eerst de rode loper uit voor sprinter Jakobsen en feliciteerde later z'n ploegmaat na de zege.
Volledig scherm
Evenepoel rolde eerst de rode loper uit voor sprinter Jakobsen en feliciteerde later z'n ploegmaat na de zege. © Twitter/Wout Beel (Soudal-Quick.Step)

KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”

WielrennenWereldkampioen of niet, Remco Evenepoel gaf vooraf al aan dat hij zich in deze Ronde van San Juan met veel plezier zou uitsloven voor sprinter Fabio Jakobsen. En of hij woord houdt: waar het zondag nog mis ging, was het gisteren wél prijs voor Soudal-Quick.Step. Mét een glansrol voor Evenepoel, die met een kopbeurt van maar liefst 2,2 kilometer het bedje spreidde voor Jakobsen. “Mooie revanche voor zondag”, was Evenepoel duidelijk bij onze man in Argentinië.

14 reacties

 • Marika Peeters

  2 weken geleden
  Vergelijkingen tussen Remco en Wout, waarbij elk van beiden een ander type renner is? kun je enkel enige waardemeting aan geven, indien je hun prestaties naast elkaar legt, in de koersen die ze samen reden. Dan heb je bv LBL'22, waar Remco een fenomenale aanval plaatste, Wout geparkeerd stond en in de sprint van peloton zelfs nog geklopt werd door Q. Hermans! of het WK'22, waar Remco als een kanon wegschoot, Wout weeral niet mee was, even inhield, dan een hopeloze poging tot jagen achter Remco.
 • Gilbert Fontenoy

  2 weken geleden
  Waarom steeds Wout en Remco vergelijken ? Geniet nu toch eens van deze beide kanjers ! Het doet me terugdenken aan de tijden van Henin-Clijsters. Ook toen moest er altijd discussie zijn wie de beste was. Nu denken we met heimwee terug aan de vervlogen tijden. Geniet toch eens van de huidige weelde.
 • Johan Maddens

  2 weken geleden
  Ik heb Lampy en nog anderen van Quick Step ook goede beurten zien maken aan de leiding . Dit mag ook vermeldt worden !!
 • Jonah Kemps

  2 weken geleden
  Die sterke renners kunnen zo’n kopbeurt wel aan, Van Aert deed ook al iets gelijkaardigs in de tour van 2019 en er zijn er nog wel die dat kunnen, een zuivere luxe voor de sprinter van de ploeg.
 • Marc BAPTIST

  2 weken geleden
  Hopelijk kunnen we hem snel eens bezig zien in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Ronde van Frankrijk, ...benieuwd!
 1. Exclusieve inkijk in het leven van wereldkampioen Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Als ik een nieuwe heb, kan onze pa er ‘effe’ niet mee lachen”
  PREMIUM
  31

  Exclusieve inkijk in het leven van wereldkam­pi­oen Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Als ik een nieuwe heb, kan onze pa er ‘effe’ niet mee lachen”

  Als de kleren de man maken, dan maken de tattoos Thibau Nys (20). Zijn levensvisie staat integraal op zijn rechterarm. Van een engeltje met een machinegeweer tot een duistere bijbel en een eeuwige veiligheidsspeld: de crosser geeft u een exclusieve rondleiding op z’n eigen huid. “Mijn vriendin Anna wou ook een tattoo, maar ik heb het haar afgeraden. Je plakt geen bumpersticker op een Ferrari.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!