KIJK. Johan Museeuw getuigt openhartig hoe hij moeilijke periode overleefde: “Ik ben massaal beginnen fietsen”

Johan Museeuw (57) ging een paar jaar geleden door een diep dal. Bij VTM Nieuws-sportanker Jonas Decleer vertelt hij openhartig over die periode en de manier waarop hij die negatieve spiraal omboog. “De fiets is mijn redding geweest.”

7 reacties

 • pierre samaey

  2 maanden geleden
  De vele reacties op zijn overwinningen na zijn dopingbekentenis zijn triestig. Als ze zijn overwinningen moeten afpakken dan moeten ze van vele ex renners dit doen. Ook de grote Eddy is 3x betrapt geweest zelfs eens in de Giro en de regering heeft er zich dan zelfs mee bemoeid. Dan heb je nog Fignon Ocana Hinault, Virenque die na dat Lefever Johan heeft laten vallen zelfs een paar jaar en in zn ploeg heeft mogen fietsen. Noemen ze boter op het hoofd hebben.
 • Roland Creemers

  2 maanden geleden
  Makkelijk praten als je binnen bent. Je had het onterechte moeten teruggeven en 20jaar aan den band gaan werken zoals jan modaal.
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Doping is doping en dat is niet te vergeven. In de put zitten kan elk mens gebeuren, daarvoor kan hulp gezocht worden. Nogmaals: doping betekent dat je op geen titel mag rekenen.
 • Wendy Vanderheyden

  2 maanden geleden
  Leeuw van vlaanderen kan je niet zijn als je doping nodig hebt. Begin eens met afstand van die titel te nemen
 • Bernard Deplacie

  2 maanden geleden
  Voor veel mensen uit onze contreien is de fiets de redding. Van uit het café de fiets op is voor velen de omslag geweest.