Photo News
Volledig scherm
© Photo News

KIJK. Jakobsen knalt in sprint tegen toeschouwer en ontsnapt maar net aan nieuw drama: “Heb een snee en mijn oog is wat dik”

WielrennenZou Katowice 2020 weer even door z’n hoofd gespookt hebben? Twee en een half jaar na zijn doodsmak in de Ronde van Polen werd Fabio Jakobsen (26) gisteren in de Ronde van San Juan ei zo na opnieuw het slachtoffer van een sprintdrama. De Nederlander van Soudal-Quick.Step knalde in volle sprint tegen de arm van een filmende toeschouwer. “Dit had veel erger kunnen zijn”, besefte Jakobsen.

19 reacties

 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Hoop op wout maar denk mathieu
 • Tony De Moor

  2 maanden geleden
  Op belangrijke plaatsen geen publiek die geen pasje hebben toelaten ! Deze mensen kennen helaas niets van de koers en komen alleen voor sensatie!
 • Benjamin Feys

  2 maanden geleden
  Misschien zoals bij ijshockey, plexiglas zetten...
 • Marco brilmans

  2 maanden geleden
  Bij de beklimmingen en aankomst, moet men toch dringend strengere maatregelen treffen. Pas op, ik vind het super dat er zoveel fanatieke supporters zijn. Maar dit soort toestanden is ronduit gevaarlijk. Dit had potentieel veel grotere gevolgen kunnen hebben.
 • Romain Nolf

  2 maanden geleden
  Die kunnen ze toch vinden ! staat mooi in beeld .
 1. Topfavoriet Tadej Pogacar weet na vorig jaar dat hij de perfecte finale zal moeten rijden: “Milaan-Sanremo accepteert geen foutjes”
  PREMIUM
  2

  Topfavo­riet Tadej Pogacar weet na vorig jaar dat hij de perfecte finale zal moeten rijden: “Mil­aan-Sanremo accepteert geen foutjes”

  Van God los, koerst Tadej Pogacar tegenwoordig. Er is niemand in de kosmos die zo hard rijdt als hij. Toch zal het nummer één van de wereld, in Milaan-Sanremo (live op VTM), de perfecte finale moeten afwerken. Anders wordt het zonde van de tijd. “In pakweg Luik-Bastenaken-Luik win je automatisch als je de beste bent. In Milaan-Sanremo is dat geen garantie.”
 2. ANALYSE. Een stevige reality check voor Wout van Aert, maar eentje met vijf verzachtende omstandigheden
  PREMIUM
  54

  ANALYSE. Een stevige reality check voor Wout van Aert, maar eentje met vijf verzachten­de omstandig­he­den

  Geen nieuwe zege in Milaan-Sanremo voor Wout van Aert. Onze landgenoot werd derde en erkende dat er niets te doen was aan Mathieu van der Poel. “Hij was de sterkste.” Een stevige reality check voor de kopman van Jumbo-Visma, maar wel eentje met verzachtende omstandigheden. Aan Van Aert om de komende weken niet te vergeten dat de koers niet enkel wordt gereden met goeie benen, maar ook met het hoofd.
 3. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 1. Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Milaan-Sanremo tien kilometer lopen
  12

  Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Mil­aan-Sanremo tien kilometer lopen

  Wout van Aert behaalde gisteren een derde plaats in Milaan-Sanremo. Met 294 kilometer een zware onderneming, maar dat weerhield hem er niet van om vanochtend te gaan lopen. Van Aert trok er nog voor acht uur ‘s morgens op uit voor een tocht van tien kilometer langs de kustlijn in Ventimiglia, een dorpje ten westen van Sanremo. Hij deed er drie kwartier over, goed voor een gemiddeld tempo van 13,2 kilometer per uur. De volgende koers op zijn programma is de E3 Saxo Classic in Harelbeke van komende vrijdag.