Links: de aanval van Evenepoel
Rechts: Remco na de finish.
Volledig scherm
Links: de aanval van Evenepoel Rechts: Remco na de finish. © Eurosport/JDK

KIJK. Evenepoel verliest in San Juan meer dan minuut op slotklim, nadat hij eerst zelf voor solo koos: “Het was geen slimme zet. Eerder een beetje dom”

WielrennenRemco Evenepoel zal nog even moeten wachten op zijn eerste zege in de regenboogtrui. In de enige bergrit van de Ronde van San Juan opende de wereldkampioen zelf de finale op tien kilometer van de top, maar hij overspeelde zijn hand en finishte pas als zevende op 1'08" van winnaar Miguel Angel Lopez. “Het was geen slimme zet. Eerder een beetje dom”, zegt Evenepoel over z’n aanval.

36 reacties

 • Ronny minnen

  2 maanden geleden
  Remco is een goed renner maar komt nog wat koersinzicht tekort
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  ervaring = de som van alle stommiteiten die je begaan hebt waaruit je iets bijgeleerd hebt.
 • Lisette Van Eester

  2 maanden geleden
  Beste mensen, dit zijn maar voor bereidingskoersen .
 • Hendrik Patyn

  2 maanden geleden
  Voelde dat de rest beter was en toonde zich dan maar zo enkele minuten, gelukkig waren de anderen geen wielertoeristen en kreeg hij enkele meters .
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  2 maanden geleden
  Hoe meer kritiek jullie hem leveren, hoe sterker hij er zal uitkomen.Zoals vorig jaar.Het was nog maar zijn eerste koers en hij heeft nooit gezegd dat hij ging winnen.De zege heeft de pers hem weer symbolisch op de jonge schouders gelegd.
 1. Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Milaan-Sanremo tien kilometer lopen
  12

  Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Mil­aan-Sanremo tien kilometer lopen

  Wout van Aert behaalde gisteren een derde plaats in Milaan-Sanremo. Met 294 kilometer een zware onderneming, maar dat weerhield hem er niet van om vanochtend te gaan lopen. Van Aert trok er nog voor acht uur ‘s morgens op uit voor een tocht van tien kilometer langs de kustlijn in Ventimiglia, een dorpje ten westen van Sanremo. Hij deed er drie kwartier over, goed voor een gemiddeld tempo van 13,2 kilometer per uur. De volgende koers op zijn programma is de E3 Saxo Classic in Harelbeke van komende vrijdag.
 1. Lopende renners, meer dan een rage: waarom Wout van Aert intensief ging lopen na Milaan-Sanremo
  PREMIUM
  Wielrennen
  6

  Lopende renners, meer dan een rage: waarom Wout van Aert intensief ging lopen na Mil­aan-Sanremo

  De eerste training van Wout van Aert (28) na zijn nederlaag in Milaan-Sanremo? Een loopsessie van 10 kilometer op zondagochtend. Goed om het hoofd vrij te maken, jazeker, maar het was meer dan zomaar een beetje joggen en uitwaaien - hij liep aan een gemiddelde van 13,2 kilometer per uur. Waarom deed hij dat? Wat zijn de voordelen? Zijn er gevaren? En hoe speelt hij samen met Mathieu van der Poel een rol in de trend dat steeds meer wielrenners loopsessies inlassen?