Kersvers Belgisch kampioen Remco Evenepoel: “Het WK tijdrijden is nu het volgende grote doel”

WielrennenRemco Evenepoel heeft zich voor het eerst tot Belgisch kampioen tijdrijden gekroond. Voor de micro van Stijn Vlaeminck blikte hij terug en vooruit. “Ik ga er alles aan doen om ons land trots te maken op het WK. Dat is nu het volgende grote doel voor mij.” 

23 reacties

 • Françoise Dupont

  1 week geleden
  Uit de eerste 70 op de wereldranking reden 2 Belgen mee, Remco en Yves Lampaert. Ze zijn gestrand in die orde. Remco staat op 14 in de wereldranking, dus op hoop van zege voor Remco, doen die eerste 13 niet mee voor het WK.
 • nicole haeck

  1 week geleden
  Het Wk tijdrijden is toch nog wat anders dan het Bk , daar zitten de aller besten in , we zullen zien Remco.
 • marc van de poel

  1 week geleden
  Het was genieten, vanmiddag. Proficiat, top 4.
 • Peter Van Mol

  1 week geleden
  In 2019 heeft hij Ganna al geklopt, maar toen was Dennis sneller.
 • Marcus Camps

  1 week geleden
  Klimmen kan hij, ja, staande klimmen moet hij leren. Je rijdt je benen stuk zittend als het heel steil is. Maar drie kg moet er af om een grote ronde te winnen. Hij lijkt wel een gewichtheffer tov zijn concurrenten.
 1. BEKIJK. Grote Beltbrug baart een muis, Jakobsen als een duivel uit een doosje en gele Van Aert: de hoogtepunten uit rit 2
  Play
  Tour de France
  5

  BEKIJK. Grote Beltbrug baart een muis, Jakobsen als een duivel uit een doosje en gele Van Aert: de hoogtepun­ten uit rit 2

  De eerste rit in lijn van de Tour de France stond vooral in het teken van de gevreesde Grote Beltbrug, maar de blikvanger van de etappe baarde een muis. Zo ging het naar een langverwachte massasprint met Fabio Jakobsen als winnaar en Wout van Aert als nieuwe gele trui in plaats van Yves Lampaert. In onderstaande video ziet u ook nog alle andere hoogtepunten uit de rit.