Enkel de Fransman Donovan Grondin moet hij laten voorgaan. Tuur Dens pakte gisteren zilver op het WK baanwielrennen in de scratch.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkel de Fransman Donovan Grondin moet hij laten voorgaan. Tuur Dens pakte gisteren zilver op het WK baanwielrennen in de scratch. © BELGA

Kenny De Ketele stelt baansensatie Tuur Dens - gisteren goed voor zilver op het WK - voor: “Hij is echt een bóm”

BAANWIELRENNENWat weet u over Tuur Dens? De kans is klein dat die vraag snel zal opduiken in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, maar wie weet is het binnen een paar jaar wél zover. Want het gaat snoeihard voor de 21-jarige baanwielrenner, die gisteren zilver pakte op het WK - zijn állereerste - in Roubaix. Collega (en ex-coach) Kenny De Ketele over de laatste ontdekking in pisteland. “Tuur is echt een bóm.”

1 reactie

 • Jo De Ram

  1 maand geleden
  Tuur Dens zit in goeie handen bij kenny hopelijk ligt de weg open naar een mooie toekomst als baan en wegrenner
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. KOERS KORT. BK wielrennen voor dames en heren elite in 2027 in Putte
  Wielrennen

  KOERS KORT. BK wielrennen voor dames en heren elite in 2027 in Putte

  De gemeente Putte (bij Mechelen) zal in 2027 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite mogen organiseren. Het gemeentebestuur maakte vrijdag zelf bekend dat de wielerbond de betrokken kampioenschappen aan Putte heeft toegewezen. In 2023 zal Putte ook al gastheer zijn voor het BK voor beloften en elite zonder contract. In 2025 strijden de nieuwelingen U17 in Putte om de nationale kampioentrui. In 1981 kroonde Roger De Vlaeminck zich op Putse bodem trouwens al eens tot Belgisch kampioen bij de profs. (KDC)
 1. Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert oververdiend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevonden”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets
  1

  Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert overver­diend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevon­den”

  Het was geen grote verrassing, maar Wout van Aert (27) heeft vanavond voor de tweede keer op rij de Kristallen Fiets gewonnen. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck vindt die bekroning oververdiend en strooit dan ook met lof naar de Belgische kampioen. Vooral de manier waarop Van Aert koerst, spreekt volgens hem tot de verbeelding.