Iljo Keisse in het Gentse Kuipke.
Volledig scherm
PREMIUM
Iljo Keisse in het Gentse Kuipke. © Jan De Meuleneir / Photo News

Keisse en het rotjaar waarin hij niet kon knechten voor Evenepoel: “Het zou voor Remco niet slecht zijn om weg te gaan uit België”

WielrennenHet Gentse Kuipke is leeg. Komende dinsdag had hier de Gentse Zesdaagse moeten beginnen. Waar Iljo Keisse talloze keren heeft geschitterd en waar hij door het publiek op handen wordt gedragen. Maar dit keer niet. De coronapandemie heeft daar anders over beslist. “Misschien koers ik hier nooit meer”, mijmert Keisse. “Het toont nog een keer aan wat voor jaar het is.” Een jaar waarin hij voor Remco Evenepoel had moeten werken. Dat had hem voor de vierde keer de Kristallen Zweetdruppel kunnen opleveren, de jaarlijkse trofee van deze krant voor de Belgische meesterknecht van het peloton, die Keisse al drie keer won. 

0 reacties

  1. Chris Froome hoopt nog altijd oude niveau te halen: “Dit soort koersen heb ik nodig, ook al finish ik in de achterste regionen”
    Tour de France
    5

    Chris Froome hoopt nog altijd oude niveau te halen: “Dit soort koersen heb ik nodig, ook al finish ik in de achterste regionen”

    Chris Froome haspelde zijn tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour de France al af. De viervoudige Tourwinnaar stond zaterdagmorgen op 4u07 van leider Tadej Pogacar, maar hoopt nog steeds om op zijn oude niveau terug te keren. Aan opgeven heeft hij dan ook nooit gedacht: “Ik hou van de sport, ook al is ze soms meedogenloos en brutaal.”