Eurosport
Volledig scherm
© Eurosport

Kan Julian Alaphilippe de Tour nog halen? “Alles in zijn herstel zal perfect moeten verlopen”

Luik-Bastenaken-LuikTerwijl Remco Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik won, werd z'n ploegmaat Julian Alaphilippe afgevoerd na een zware valpartij. De Franse wereldkampioen liep meerdere breuken en een klaplong op. Hij blijft voorlopig ter observatie in het ziekenhuis van Herentals, waar ook Ilan Van Wilder onder het mes ging voor zijn kaakbreuk.

89 reacties

 • Jonah Kemps

  5 maanden geleden
  Ik zou dat niet forceren om dan nog maar aan 85% aan de tour te beginnen want van iemand van zijn status in frankrijk verwachten ze allemaal minstens 1 keer ritwinst en dat zal niet simpel zijn.
 • Karl Debaene

  5 maanden geleden
  Je hebt er een supporter bij, Romain! Top!
 • Stefanie Phlips

  5 maanden geleden
  Sterk van Bardet om zijn eigen winstkansen op te geven daar kunnen andere nog van leren. Bardet heeft er dankzij deze daad een hele hoop supporters bijgekregen mezelf bijgerekend Daniel Hoskens kortrijk
 • Eddy Mannaerts

  5 maanden geleden
  Bardet is de morele winnaar van LBL. Chapeau.
 • peter De ridder

  5 maanden geleden
  Eigenlijk zou na de koersdirectie wagen de tweede wagen een multy ziekenwagen moeten zijn. Die meteen kunnen ingrijpen bij zulks accident. Het gaat er niet op beteren in de toekomst. Zo ook de mensen die het parcours uittekenen moeten meer rekening gaan houden met de toestand van de wegen die ze willen gebruiken. Een straat vol met barrieres voor auto's moeten gemeden worden. Nog slechts max 2 volgwagens per ploeg of zelfs 1 . En achter het peleton een neutrale wagen die iedereen kan depaneren.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  2

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 1. Enkel Pogacar moet hij laten voorgaan: wereldkampioen Evenepoel wipt over Van Aert naar plaats twee van de UCI-wereldranking
  Play
  Wielrennen
  12

  Enkel Pogacar moet hij laten voorgaan: wereldkam­pi­oen Evenepoel wipt over Van Aert naar plaats twee van de UCI-wereldran­king

  Met zijn wereldtitel in Wollongong wipt Remco Evenepoel over Wout van Aert naar plaats twee van de UCI-wereldranking. Voor de koppositie van Tadej Pogacar komt hij welgeteld... 119 punten tekort. Ook in de One Day Race World Ranking, het klassement specifiek toegespitst op eendagswerk, komt hij met de 600 extra punten op plaats twee terecht, tussen leider Van Aert en Pogacar in. In de Stage Race World Ranking, die de rondespecialisten rangschikt, was Evenepoel na de Vuelta al opgeklommen naar de derde positie.