Eurosport
Volledig scherm
© Eurosport

Kan Julian Alaphilippe de Tour nog halen? “Alles in zijn herstel zal perfect moeten verlopen”

Luik-Bastenaken-LuikTerwijl Remco Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik won, werd z'n ploegmaat Julian Alaphilippe afgevoerd na een zware valpartij. De Franse wereldkampioen liep meerdere breuken en een klaplong op. Hij blijft voorlopig ter observatie in het ziekenhuis van Herentals, waar ook Ilan Van Wilder onder het mes ging voor zijn kaakbreuk.

89 reacties

 • Jonah Kemps

  5 maanden geleden
  Ik zou dat niet forceren om dan nog maar aan 85% aan de tour te beginnen want van iemand van zijn status in frankrijk verwachten ze allemaal minstens 1 keer ritwinst en dat zal niet simpel zijn.
 • Karl Debaene

  5 maanden geleden
  Je hebt er een supporter bij, Romain! Top!
 • Stefanie Phlips

  5 maanden geleden
  Sterk van Bardet om zijn eigen winstkansen op te geven daar kunnen andere nog van leren. Bardet heeft er dankzij deze daad een hele hoop supporters bijgekregen mezelf bijgerekend Daniel Hoskens kortrijk
 • Eddy Mannaerts

  5 maanden geleden
  Bardet is de morele winnaar van LBL. Chapeau.
 • peter De ridder

  5 maanden geleden
  Eigenlijk zou na de koersdirectie wagen de tweede wagen een multy ziekenwagen moeten zijn. Die meteen kunnen ingrijpen bij zulks accident. Het gaat er niet op beteren in de toekomst. Zo ook de mensen die het parcours uittekenen moeten meer rekening gaan houden met de toestand van de wegen die ze willen gebruiken. Een straat vol met barrieres voor auto's moeten gemeden worden. Nog slechts max 2 volgwagens per ploeg of zelfs 1 . En achter het peleton een neutrale wagen die iedereen kan depaneren.