Wout van Aert en Nick Nuyens.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert en Nick Nuyens. © Photo news

Kamp Nuyens vraagt dat UCI sancties oplegt: Van Aert riskeert maandenlange schorsing, Jumbo-Visma boete van miljoenen euro’s

WielrennenDe veroordeling van Wout van Aert door het Antwerpse Arbeidshof, voor oneigenlijke contractbreuk met het team van Nick Nuyens, dreigt een draak met vele koppen te worden. Nick Nuyens, zijn vennoot Chris Compagnie en hun raadsman Rudi Desmet dringen er bij de wereldwielerbond UCI op aan dat deze disciplinaire maatregelen neemt tegen van Aert, tegen zijn ploeg Jumbo-Visma en tegen zijn manager Jef Van den Bosch. Schorsingen en zware geldboetes hangen hen boven het hoofd.

59 reacties

 • Lucas Vissers

  6 maanden geleden
  Contractbreuk kan niet en daarmee basta ! Waar zou het anders stoppen, gewoon een voorbeeld stellen ! Wie zijn gat verbrand moet maar op de blaren zitten !
 • leo driesen

  6 maanden geleden
  Zelden zo'n triestig manneke als mijnheer Nuyens gezien. Zal er nog spijt van krijgen. Is steeds een overroepen rennertje geweest die ooit met veel chance de Ronde heeft gewonnen.
 • Marcus Camps

  6 maanden geleden
  Nuyens heeft een minnelijke schikking voorgesteld aan Jumbo als schadevergoeding, en ze gaan daar niet op in omdat ze menen sterk genoeg te staan bij de UCI. Toch logisch dan dat hij dit pad bewandelt om financieel schadeloos te worden gesteld ? Jumbo heeft zijn ploeg ontwricht, zonder sponsors gezet, met enkel nog renners zonder grote publicitaire waarde. Als ik de commentaren hieronder lees stel ik vast dat de aangerichte schade heel groot is, veel groter dan de huidige schadevergoeding.
 • Constantijn Stevens

  6 maanden geleden
  Ik vrees inderdaad ook voor deze Nick Nuyens. Dit maakt hem allesbehalve populair. Het geeft de indruk dat hij gefrustreerd rondloopt. GELD is zijn drijfveer geworden en hij meent het gouden ei te hebben gevonden wat hij kan leegzuigen. Shame on You Nuyens, echt!
 • Mario De Block

  6 maanden geleden
  Nuyens niks betekent in de sport? Allo? Heeft wel de Ronde Van Vlaanderen gewonnen of is dat ook niks?