EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Kalmte kan hem redden, pax media, aanval niet langer beste verdediging... De 5 grote stappen voorwaarts die Remco Evenepoel heeft gezet

WielrennenRemco Evenepoel begon in de Algarve als topfavoriet en klaarde de klus. Knap, maar euforie hoeft niet. Belangrijker dan zijn verfraaide erelijst, zijn de vijf grote stappen voorwaarts die hij heeft gezet. “Ik heb hier veel geleerd over hoe je een koers moet aanpakken. Mijn volgende afspraak is de Tirreno: mijn eerste rittenkoers tegen Pogacar.” En daar kijkt hij enorm naar uit: “Ik beschouw hem als een voorbeeld om mijn eigen dromen waar te maken.”

20 reacties

 • Eric Urkens

  1 jaar geleden
  Steengoed renner. Criticasters kennen er niets van. 90 procent van het profpeloton wil tekenen voor het palmares dat Evenepoel nu al bezit.
 • Peter Van Mol

  1 jaar geleden
  25 UCI koersen, 8 etappe koersen, 1 topklassieker. Verschillende medailles op kampioenschappen. 22 jaar. Er zijn die een pak meer verdienen met heel wat minder prestaties.
 • phil powels

  1 jaar geleden
  Met alle respect , zeer goed renner, maar echt grote koersen winnen( san Sebastián was een lucky binnekomer)zal er niet inzitten vr hem, heeft helemaal GN sprint, Tijdritten daarentegen, daar moet hij zich blijven op toeleggen! Adriatico zal dit wel weer duidelijk maken want daar rijden andere kleppers mee!
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Zou natuurlijk wel kunnen dat Pogacar de nieuwe Anquetil wordt en Remco de nieuwe Poulidor. Die Pogacar lijkt me een hele slimme gast. Die had geen 4 man op sleeptouw genomen in die laatste kilometer. Zeker van eindwinst was hij in de wielen gebleven en had hij ook nog in de laatste honderden meters de laatste rit genomen.
 • Roger De Win

  1 jaar geleden
  Francis Dieu, hij vergelijkt zich niet met Pogacar, hij neemt Pogacar als zijn voorbeeld. Dat is iets heel anders.