Jurgen Van den Broeck over de val van Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Jurgen Van den Broeck over de val van Remco Evenepoel. © Photo News

Jurgen Van den Broeck geeft Evenepoel één gouden raad: "Bergaf moet je experts als Nibali laten rijden"

WielrennenDalen is een kunst op zich. Elke prof weet hoe hij een berg naar beneden moet komen, maar een handvol specialisten kan het sneller dan de rest. Maakte Evenepoel de fout door net één van hen te willen volgen?

17 reacties

 • André Christiaens

  1 jaar geleden
  Remco was al 30 meter achter gebleven van de vorige renners, maar Nibaldi heeft hem in de vernieling gereden, er is een spreek woord dat zegt, een ouwe vos verliest zijn haar maar zijn streken niet. Hebben jullie gezien hoe smal dat dit brugje was?
 • Marc Pauwels

  1 jaar geleden
  Wees gerust. De ploegleiding zal dit vooraf ook wel 100x gezegd hebben. Als het te snel gaat bergaf, laat ze even rijden. Je haalt ze toch weer in. Maar jong en ambitieus luistert niet altijd.... naar wijze raad.
 • eric reynebeau

  1 jaar geleden
  @ Diego Pepre. Remco hadt ze inderdaad moeten laten rijden als hij voelde dat hij teveel risico's moest nemen.Maar dat man tegen man droom je wellicht. Trek Segafredo was met 3 ploegmaten, Astana met 2 man. Zou een hele klus geworden zijn om terug te komen.
 • Gerard De Corte

  1 jaar geleden
  Laat wielrenners eens een paar dagen of een week trainen met lichte motortjes (125cc) op een kartbaan. Onder begeleiding van ervaren moto instructeurs. Ik weet ook dat een racefiets iets totaal anders is dan een motor, maar de techniek is o zo belangrijk.
 • Dis Van Tendeloo

  1 jaar geleden
  Hij ging gewoon uit de bocht, muurtje of niet! Er hadden inderdaad strobalen kunnen gezet worden, al van 100 meter vóór de brug, zodat de weg geleidelijk smaller werd.
 1. KOERS KORT. Evenepoel start in Amerikaanse gravelrace - Stybar verlengt met één seizoen bij Lefevere
  Wielrennen
  2

  KOERS KORT. Evenepoel start in Amerikaan­se gravelrace - Stybar verlengt met één seizoen bij Lefevere

  Remco Evenepoel staat op 31 oktober aan de start van de Belgian Waffle Ride in het Amerikaanse Kansas City. De organisatie van de wielerwedstrijd, die deels op gravel wordt gereden, bevestigde zijn deelname via de sociale media. Naast Evenepoel zal ook Mattia Cattaneo, zijn Italiaanse teamgenoot bij Deceuninck-Quick.Step, aan de start verschijnen. De deelnemers wacht een wedstrijd over 178 km doorspekt met een rist gravelstroken.