Begin december bracht Van Aert een bezoekje aan de windtunnel van de universiteit in Eindhoven. Die test valt niet los te zien van de olympische tijdrit in Tokio. "De ploeg is veranderd van fietsmerk, van Bianchi naar Cervélo, en je kan een positie op de fiets niet zomaar kopiëren van het ene naar het andere merk.”
Volledig scherm
PREMIUM
Begin december bracht Van Aert een bezoekje aan de windtunnel van de universiteit in Eindhoven. Die test valt niet los te zien van de olympische tijdrit in Tokio. "De ploeg is veranderd van fietsmerk, van Bianchi naar Cervélo, en je kan een positie op de fiets niet zomaar kopiëren van het ene naar het andere merk.” © Photo News

Jumbo-Visma ziet Van Aert liever in de Tour de France, maar: "Ik zou Tokio niet graag missen"

WielrennenHij wil er zich nu nog niet druk om maken, maar de strenge quarantainemaatregelen voor de Olympische Spelen dreigen ook Wout van Aert (26) met een zwaar dilemma op te zadelen. Zijn gevoel zegt 'Tokio', zijn werkgever wellicht 'Tour'.

15 reacties

 • Moonen Nathalie

  9 maanden geleden
  Hopelijk kan Wout, allebei rijden. Zeker de Olympische Spelen, omdat, dat maar om de 4 jaar is, nu over 3 jaar.
 • Pieter De Ruyter

  9 maanden geleden
  In de tour zich elke dag de ziel uit het lijf rijden voor iemand die het zal moeten opnemen tegen een podjacar die een jaar sterker is en een fitte Bernal,nee Wout niet doen.
 • ROGER DEPREZ

  9 maanden geleden
  Pat Vanbeveren Remco heet nog nooit gewonnen van Wout in de wedstrijden die ze samen betwisten. Niet vergeten hij was tweede in het wereld kampioenschap 2020 zonder enige voorbereiding en rechtstreeks van de tour naar het W-K, terwijl de rest van de tien eerste zich hebben kunnen voorbereiden.
 • Alex Wellens

  9 maanden geleden
  Als je nu beide afgelast moet niemand kiezen, voila weeral een “probleem” uit de wereld. Ik denk dat er nu wel andere dingen zijn om zorgen over te hebben.
 • luc Lievens

  9 maanden geleden
  Ik vind die olympische spelen maar niets. Ik zou wel weten waar ik voor zou kiezen.