Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Jumbo-Visma-renner Milan Vader (26) blijft in ziekenhuis na zware val in Baskenland

WielrennenMilan Vader is ernstig gewond geraakt bij een val in de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland. De 26-jarige Nederlander van Jumbo-Visma werd vervolgens met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bilbao. Daar wordt hij behandeld aan verschillende verwondingen. Zijn toestand is stabiel, meldt de woordvoerder van de ploeg. Vader blijft voorlopig in het ziekenhuis om te herstellen.

11 reacties

 • Boudewijn Vermeire

  3 maanden geleden
  Spoedig herstel
 • geert decock

  3 maanden geleden
  Spoedig herstel
 • geert decock

  3 maanden geleden
  Spoedig herstel
 • marleen nuyttens

  3 maanden geleden
  Spoedig herstel
 • Guy Van Severen

  3 maanden geleden
  Hopelijk een goede afloop !
 1. LIVE TOUR. Richard Plugge: "Met Wout misschien drie ijzers in het vuur voor geel" - Sarah De Bie: "Georges heeft nog schrik van het leeuwtje”
  Play
  Tour

  LIVE TOUR. Richard Plugge: "Met Wout misschien drie ijzers in het vuur voor geel" - Sarah De Bie: "Georges heeft nog schrik van het leeuwtje”

  Wout van Aert strandde gisteren voor de tweede dag op rij op de tweede plaats, maar onze landgenoot hield er wel het geel én het groen aan over. Ook vandaag moet Van Aert er weer vol tegenaan, want een nieuwe massasprint lijkt het voorbestemde scenario. Is er deze keer wel iets te doen aan Fabio Jakobsen of zet de Nederlander de reeks van Quick.Step-Alpha Vinyl in deze Tour gewoon verder? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
 2. Een vierkant gezicht en enkel herkenbaar aan zijn ogen: het straffe verhaal van Jakobsen, nauwelijks twee jaar na horrorcrash ritwinnaar in de Tour
  PREMIUM
  Wielrennen
  17

  Een vierkant gezicht en enkel herkenbaar aan zijn ogen: het straffe verhaal van Jakobsen, nauwelijks twee jaar na horror­crash ritwinnaar in de Tour

  Op 5 augustus 2020 ontsnapte Fabio Jakobsen (25) ternauwernood aan de dood. Maar kijk, nauwelijks iets minder dan twee jaar later staat de Nederlandse sprinter er weer helemaal. En wat nog straffer is: hij lijkt zelfs beter dan ooit tevoren. Met een ritzege in de Tour als nieuwste mijlpaal. Een terugblik op die verschrikkelijke horrorcrash in de Ronde van Polen. “Elke keer dacht ik: dit is het, ik ga dood”, doet Jakobsen zijn verhaal, met zijn vriendin Delore aan zijn zijde. “Er is twee keer een priester langs geweest om voor me te bidden.”