Van Aert met zijn ploegmaats bij de verkenning van het parcours van de Strade Bianche.
Volledig scherm
Van Aert met zijn ploegmaats bij de verkenning van het parcours van de Strade Bianche. © SV

Jumbo-Visma en Van Aert al op verkenning over Toscaanse grindwegen, Van der Poel moet met andere fiets koersen

WielrennenEen dikke maand zagen ze elkaar niet, maar straks zijn Mathieu van der Poel en Wout van Aert weer elkaars grootste concurrenten in de Strade Bianche. De twee vlogen gisteren met hetzelfde vliegtuig af naar Italië, een dag later vlogen Van Aert en zijn maats bij Jumbo-Visma er meteen in bij de verkenning van het parcours.

16 reacties

 • Johan Maddens

  1 maand geleden
  Van Aert is in een jaar tijd ( na zijn val ) enorm versterkt .Heeft enorme power , kan spurten , klimmen en tijdritten . Zonder nog grote tegenslagen is hij op weg naar een heel grote carriere .
 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  1 maand geleden
  Mathieu heeft nóóit op V A zijn wiel gereden. Wél andersom...succes aan de winnaar en den béste..MVDP
 • patrick de bock

  1 maand geleden
  Ik hoop op een knalprestatie van de Mathieu, mijne favoriet, en momenteel de beste van allemaal.
 • Eduard Dierckx

  1 maand geleden
  VDP staat in de beroepskoersen voor op Wout doch gezien de blessure van Wout is het straf dat hij terug op top niveau gekomen is. Veel succes aan beiden dit week-end!
 • Mick Huijs

  1 maand geleden
  Het wordt een mooi seizoen als ze gevrijwaard blijven van valpartijen, gebroken sturen en lekke banden en natuurlijk Covid.
 1. De Gorilla stopt ermee: carrièreoverzicht van André Greipel, man met de meeste zeges in het peloton
  Wielrennen

  De Gorilla stopt ermee: carrière­over­zicht van André Greipel, man met de meeste zeges in het peloton

  André Greipel stopt eind volgend seizoen met koersen. Dat vertelde hij in een documentaire over zichzelf, ‘Der Tanz des Gorilla’. De 38-jarige Duitse sprinter heeft tot nu toe maar liefst 156 zeges geboekt in zijn carrière. In het actieve peloton doet niemand beter. Daarmee houdt hij onder andere Mark Cavendish, Alejandro Valverde en Peter Sagan achter zich. Hoe goed was De Gorilla en kan hij zijn loopbaan nog in stijl afsluiten?
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. UCI past na hevig protest regels rond weggooien van drinkbussen aan
  Wielrennen
  5

  UCI past na hevig protest regels rond weggooien van drinkbus­sen aan

  De wereldwielerbond UCI heeft de straffen op het ongecontroleerd weggooien van drinkbussen door renners versoepeld. De aanpassing komt er na protest tegen de uitsluiting van de Zwitserse renner Michael Schär in de Ronde van Vlaanderen. Schär werd onmiddellijk uit koers gehaald nadat hij zijn drinkbus naar toeschouwers had gegooid, die langs de kant van de weg stonden. Dat gebeurde buiten een zogenaamde afvalzone.
 1. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"

 2. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal