Amurrio - Spain - cycling - Remco Evenepoel (BEL - Quick-Step Alpha Vinyl Team) pictured during 61st Itzulia Basque Country (2.UWT) stage 3 between Llodio and Amurrio (181.7KM) - Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022 © Photo News ! only BELGIUM !
Volledig scherm
Amurrio - Spain - cycling - Remco Evenepoel (BEL - Quick-Step Alpha Vinyl Team) pictured during 61st Itzulia Basque Country (2.UWT) stage 3 between Llodio and Amurrio (181.7KM) - Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022 © Photo News ! only BELGIUM ! © Photo News

“Julian zette iets te vroeg aan”: Remco Evenepoel lanceert Alaphilippe naar nieuwe ritzege, maar Fransman strandt op tweede plek

WielrennenPello Bilbao (Bahrain-Victorious) heeft woensdag de derde rit in de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De 32-jarige Spanjaard was in een sprint van een uitgedunde groep sneller dan Julian Alaphilippe. De Sloveen Primoz Roglic behoudt de leiderstrui. Evenepoel zat mee in de groep der favorieten, maar kon geen tijd goedmaken op Roglic en blijft zo tweede in de stand.

11 reacties

 • Wilaiwan Chaiyapuek

  4 maanden geleden
  Denk dat Julian te vroeg stopt, 2 trappen meer en misschien is de zege binnen, maar ja , je moet het ook nog in de benen hebben he.
 • Ronny Popelier

  4 maanden geleden
  Rik ,laat het WK maar vallen. Niet Remco was fout. Sterk rijdende Remco in Baskenland. Velen vergeten dat de sterkste jaren er nog moeten aankomen voor Remco. Nu al oordelen is veel te vroeg. Is laat beginnen koersen ( voetbal). En die zware valpartij deed er ook geen goed aan. Is nog niet volledig terug maar is er niet ver maar vanaf. Sterk Remco, gaan nog veel mooie dingen zien van Remco.
 • viaene philippe

  4 maanden geleden
  Heel goed Remco maar na 2 dagen ne keer je eigen kans gaan dan zie je waar je staat bij JUMBO weten ze wat delen is ,het moet niet altijd de kopman zijn heers en verdeel.
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  4 maanden geleden
  Je kan niet elke dag met je krachten woekeren zoals Remco als je Roglic wil kloppen in een Ronde.Roglic trekt zelfs voor Van Aert de sprint niet aan, daarvoor zijn er anderen bij Jumbo Visma.Remco moet zowat alles alleen doen.Bij Quick-Step zijn er geen 2 die Remco kunnen helpen in het hooggebergte.Triestig.Hoe kan je zo winnen tegen Jumbo Visma of Ineos?
 • Rik Bogaert

  4 maanden geleden
  Nu is het dat weer! En Evenepoel reed al voor Allaphilipe tijdens het wk!
 1. “Beste keuze die ik in mijn leven al gemaakt heb”: zo blij is Remco Evenepoel dat hij België even links liet
  Play
  Vuelta
  8

  “Beste keuze die ik in mijn leven al gemaakt heb”: zo blij is Remco Evenepoel dat hij België even links liet

  Met de Vuelta staat Remco Evenepoel aan de vooravond van zijn tweede grote Ronde, maar in niets lijkt de Evenepoel van de Giro van vorig jaar op de huidige. Andere voorbereiding, andere mindset, ander verwachtingspatroon ook. Het moet Evenepoel ditmaal veel beter toelaten zijn grenzen in het echte rondewerk te verkennen en dat doet hem duidelijk deugd. Evenepoel: “In het hoofd en de benen is dit een heel andere Remco.”