PN/Instagram
Volledig scherm
PREMIUM
© PN/Instagram

Julian Alaphilippe staat na pechjaar in ‘zijn’ Leuven voor race tegen de klok: “Goeie Vuelta is de enige kans op topvorm voor het WK”

WIELRENNENBij afwezigheid van ‘local hero’ Jasper Stuyven is wereldkampioen Julian Alaphilippe (30) in Leuven dé blikvanger voor de Memorial Jef Scherens. De Fransman rijdt echter op halve kracht na een Covid-besmetting. Geraakt hij nog top tegen het WK? Zijn trainer: “Julian zit nu maar op zestig à zeventig procent.”

2 reacties

 • Françoise Dupont

  1 maand geleden
  Met Remco heeft hij weer een superknecht
 • Jonah Kemps

  2 maanden geleden
  Hij zal er wel weer staan die ene dag in het jaar, vorig jaar heeft hij ook niet veel gewonnen maar op de belangrijkste dag van het jaar vloog hij en was er niets aan te doen.
 1. Tom Boonen weet uit ervaring hoe “zot” het nu wordt voor Remco Evenepoel: “Toen ik wereldkampioen werd, kampeerden meisjes voor huis van mijn ouders”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  1

  Tom Boonen weet uit ervaring hoe “zot” het nu wordt voor Remco Evenepoel: “Toen ik wereldkam­pi­oen werd, kampeerden meisjes voor huis van mijn ouders”

  Tom Boonen werd wereldkampioen in 2005. En dus is onze analist dé ervaringsdeskundige over aan wat Remco Evenepoel zich nu mag verwachten. Wel... “Het wordt zot.” En dus heeft Boonen enkele tips. “Ik zou hem aanraden om zo veel mogelijk weg te blijven uit Schepdaal en in zijn vaste stek in Spanje te overwinteren.” En moet hij de Tour de France in 2023 rijden volgens Boonen?
 1. Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”
  WK wielrennen

  Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”

  Een aandachtige wielerfan had het misschien al ergens gelezen, maar kersvers bronzen medaille bij de junioren Vlad Van Mechelen heeft een bekende vader. Francis Van Mechelen was jaren geleden het brein achter Dynamite en hits als ‘Toeter op mijn waterscooter’ en ‘Pizza Hut’. Sven Ornelis en Anke Buckinckx van JOE belden Van Mechelen - die tegenwoordig rondtoert met een gigantische opblaasbare dinosaurus - voor de gelegenheid nog eens op. “Doodzonde dat ik er niet bij kon zijn, ik werd ziek op de vlucht naar Australië en moest terugkeren.