BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Jongens, ik voel me super”, klonk het tussen Cipressa en Poggio: het tactisch ‘masterplan’ van Alpecin-Deceuninck ontrafeld

Mathieu van der Poel niet op z’n best? Think again. Na twee Ronden van Vlaanderen staat nu ook Milaan-Sanremo op zijn palmares. Hij deed wat weinigen tegenwoordig is gegeven: solo wegrijden op de Poggio. Met een tactisch ‘masterplan’ aan de basis. Dat ging zo.

7 reacties

 • Els Martin

  2 weken geleden
  Toprenner, conditioneel, technisch... klasse
 • Marc Verdonck

  2 weken geleden
  Wout had nooit voluit mogen gaan achter pogacar met Mathieu in zijn wiel , had opzij moeten gaan en VDP het gat moeten laten dichten dan was hij wel meegeweest .
 • Pat Debal

  2 weken geleden
  Vele staan daar van te kijken zo een klasse renner die er nooit doekjes om wint proficiat Mathieu
 • Rik Cappelle

  2 weken geleden
  Na Pogacar de beste renner ter wereld.
 • Fons Heylen

  2 weken geleden
  Knappe prestatie, maar dat dit een masterplan was met het doorzakken in de vorige koers om nu als schaduwfavoriet aan deze start te komen is van een ongekend tactisch spel zónder wéérga in de koers . Dat je een leep renner was , dat wist Iédereen maar dit tactisch vernuft ….écht knap, meesterwerk. ( van een WVA fan)
 1. Johan Bruyneel vindt dat Evenepoel “nog te veel op adrenaline koerst”: “Daardoor maakt hij fouten, en Roglic straft die af”
  16

  Johan Bruyneel vindt dat Evenepoel “nog te veel op adrenaline koerst”: “Daardoor maakt hij fouten, en Roglic straft die af”

  Na de Ronde van Catalonië twijfelt niemand er nog aan: de Giro wordt een duel tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Een duel tussen “twee compleet verschillende karakters”, zegt ex-ploegleider Johan Bruyneel in podcast ‘The Move’. “Als het bij Remco niet gaat zoals hij het wil, zal hij tonen dat hij niet blij is. Bij Roglic zie je dat nooit. Hij is meer ‘zen’ dan Remco.”
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Wout van Aert bijt van zich af na zege in Harelbeke: “Ik zie er misschien uit als een dommerik, maar ik probeer altijd bij te leren”
  37

  Wout van Aert bijt van zich af na zege in Harelbeke: “Ik zie er misschien uit als een dommerik, maar ik probeer altijd bij te leren”

  Wout van Aert heeft voor het tweede jaar op rij de E3 Saxo Classic gewonnen. Onze landgenoot klopte Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar in een sprint met drie. “Ik onthoud dat ik het ook kan afmaken als het man tegen man is.” En wat was er nu aan de hand met die badkamerpremie op de top van de Tiegemberg? “Ik wou Mathieu en Tadej niet inlichten, anders gingen we er met drie voor sprinten.”
 2. Alle hoop op Julian Alaphilippe: Soudal-Quick.Step blijft in zelfde bed ziek, voor Ronde van Vlaanderen rest nog één allerlaatste strohalm
  PREMIUM
  5

  Alle hoop op Julian Alaphilip­pe: Soud­al-Quick.Step blijft in zelfde bed ziek, voor Ronde van Vlaanderen rest nog één allerlaat­ste strohalm

  Bert Van Lerberghe: “We waren gewoon niet goed genoeg.” Ploegleider Tom Steels: “We holden achter de feiten aan.” Tim Merlier: “we werden ‘lichtjes’ gedegradeerd.” Keihard waren ze opnieuw, de interne analyses bij Soudal-Quick.Step. Alle hoop voor de Ronde van Vlaanderen rust nu op de schouders van één man: Julian Alaphilippe.