Jonas Vingegaard won de jongste Ronde van Frankrijk.
Volledig scherm
Jonas Vingegaard won de jongste Ronde van Frankrijk. © Photo News

Jonas Vingegaard wil graag zijn titel verdedigen in de Tour: “Een uitdaging die ik wil aangaan”

WielrennenDe Giro of de Tour, that’s the question. Ook voor Jonas Vingegaard. Jumbo-Visma-ploegleider Merijn Zeeman liet vorige week uitschijnen dat alle opties openliggen voor de 25-jarige Deen. Zelf zou Vingegaard graag zijn titel verdedigen, laat hij weten in een interview met Cyclingnews.

3 reacties

 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Remco bewees dat een grote ronde en Wk heel goed samen gaan waar Wout na de Tour bewees dat de fut eruit was voor de OS, verschil moet er nou eenmaal wezen. Remco zal na de Giro zien dat dit een mooi opwarmertje is voor de Tour omdat 3 ronden in een seizoen alleen voor de echte groten is. De Vuelta er nog bij doen zou iedereen doen verstommen...
 • lode wijk

  3 maanden geleden
  Hij gaat Wout helpen in de giro, even alle artikels lezen van Jumbo en je ziet hun strategie voor de Giro, Roglic komt op de achtergrond, Wout krijgt meer opties, en Jonas heeft nog iets terug te doen, natuurlijk zullen ze dit niet openlijk communiceren. Bovendien zal Wout de tour niet doen met het WK zo dicht erbij, Jumbo mikt op de Giro deze keer.
 • Wilaiwan Chaiyapuek

  3 maanden geleden
  Zie dan maar dat je Wout bij je hebt.
 1. Na Jumbo-Visma gebruikt ook Alpecin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Na Jum­bo-Vis­ma gebruikt ook Alpe­cin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”

  De Foodmaker Pro app. Een nieuw digitaal hulpmiddel voor topsporters om hun eetpatroon af te stemmen op hun calorieverbruik. Alpecin-Deceuninck gebruikt het vanaf dit seizoen en gaat zo de Foodcoach app van Jumbo-Visma achterna. Tien vragen en antwoorden over hun nieuwste wapen. “We merken dat renners twijfelen wanneer ze voor een buffet staan. Het doel is om die stress bij hen weg te nemen.”
 2. KIJK. "Mensen vergeten snel": manager Mettepenningen haalt na nieuwe incidenten uit naar Sweeck met oude beelden, Vanthourenhout zelf sust
  Play
  Veldrijden
  113

  KIJK. "Mensen vergeten snel": manager Mettepen­nin­gen haalt na nieuwe incidenten uit naar Sweeck met oude beelden, Vanthouren­hout zelf sust

  Case closed na de fietswisseldiscussie op het BK veldrijden? Vergeet het. Na Otegem zit het pas echt scheef tussen Michael Vanthourenhout (29) en Laurens Sweeck (29). Twee nieuwe incidenten in ‘de post’ drijven het conflict op de spits. Jurgen Mettepenningen kwam uren na de cross trouwens nog met een video waarin Sweeck Vanthourenhout in Diegem tegen de grond kwakte. “Mensen vergeten snel.”
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. “Wie dacht dat Van Aert vingers in de neus wereldkampioen gaat worden, heeft het bij het verkeerde eind”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  21

  “Wie dacht dat Van Aert vingers in de neus wereldkam­pi­oen gaat worden, heeft het bij het verkeerde eind”

  In Benidorm kregen we zondag het laatste - beklijvende - duel tussen de ‘Grote Twee’ voor het WK. Met Van der Poel als winnaar. Dat zag ook onze columnist Niels Albert, die zich meteen afvraagt wat dat zal geven in Hoogerheide: “Wie wereldkampioen wil worden, zal een goed tactisch plan moeten hebben. In de wedstrijd zelf krijgen ze elkaar er moeilijk af. Dan moet je weten: hoe en waar moet ik toeslaan?”