AP
Volledig scherm
© AP

Jonas Vingegaard verdedigt mogelijk titel niet in de Tour: “De Giro is een optie”

WielrennenHet is nog niet zeker dat Jonas Vingegaard volgend jaar zijn titel in de Tour de France zal verdedigen. Dat vertelt Merijn Zeeman, sportief directeur bij Jumbo-Visma, in een gesprek met VeloNews.

16 reacties

 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Blijft toch een obsessie voor velen dat knechtenwerk van Woutje wat hem bepaald geen windeieren legt...
 • lode wijk

  3 maanden geleden
  Of zouden de Jumbo mannen eindelijk eens voor Wout rijden in de giro, ik weet het maar ik mag toch ook dromen.
 • lode wijk

  3 maanden geleden
  Tussen de regels lees ik nu al dat Jumbo mikt op de giro, Wout zal dan weer in dienst moeten rijden voor Jonas en Roglic, nochtans dacht ik dat hij de Vuelta en Giro voor eigen rekening ging mogen rijden, misschien zit hij toch niet in de juiste ploeg. Of hebben bij Jumbo weer een master plan klaar, maar wie van hen dan wel de tour gaat rijden is mij een raadsel.
 • Guillaume Bastings

  3 maanden geleden
  Om een grote ronde te winnen moet alles op zijn plaats vallen. Een goede kanshebber, een goede ploeg, tactisch inzicht en af en toe wat geluk. Vingegaard is ongetwijfeld een toprenner.
 • pierre de smet

  3 maanden geleden
  Hoe je het draait of keert , dit was de mooiste ronde op het gebied van spanning en respect . Vooral die val vam Pogacar en het blijven wachten van Jonas zelden gezien .
 1. Peter Sagan wil meer tijd voor zijn zoon en kondigt ‘uitstaptraject’ aan: nog één jaar wegwielrenner, definitief afscheid als mountainbiker in Parijs 2024
  Wielrennen
  18

  Peter Sagan wil meer tijd voor zijn zoon en kondigt ‘uitstap­tra­ject’ aan: nog één jaar wegwielren­ner, definitief afscheid als mountainbi­ker in Parijs 2024

  Het einde nadert. Peter Sagan, gisteren 33 geworden, heeft in San Juan zijn ‘uitstaptraject’ aangekondigd. 2023 voltooit hij op de weg. Om vervolgens nog één keer als mountainbiker toe te leven naar de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Daarna is het definitief gedaan. “De voorbije vijf jaar heb ik mijn zoon Marlon amper gezien. Nu is het tijd voor hém.”