Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Jon Dibben wint tijdrit van 24 kilometer in Big Bear Lake, Majka is leiderstrui kwijt

Ronde van CaliforniëJonathan Dibben toonde zich de snelste tegen de klok in de tijdrit van de Ronde van Californië (World Tour). De Brit van Team Sky legde het parcours van 24 kilometer in Big Bear Lake af in 28:27, zeven seconden sneller dan Brent Bookwalter (BMC). Andrew Talansky (Cannondale-Drapac) vervolledigde het podium met een derde plaats op 16 seconden. Rafal Majka verloor zijn leiderstrui aan George Bennett (LottoNL-Jumbo) die vierde werd in de tijdrit. Hij telt nu 35 seconden voorsprong op de Pool daags voor de slotrit.

 1. Hoe ploegmaats Van Avermaet en Naesen troost vinden bij elkaar over een slecht seizoen: “We spreken er soms wel over, dat het is om de muren van op te lopen”
  PREMIUM
  Wielrennen
  25

  Hoe ploegmaats Van Avermaet en Naesen troost vinden bij elkaar over een slecht seizoen: “We spreken er soms wel over, dat het is om de muren van op te lopen”

  Greg Van Avermaet (36) en Oliver Naesen (31) zouden een nieuw droomkoppel vormen bij het Franse AG2R. Maar moesten op het einde van het seizoen troost vinden bij elkaar. Zo teleurstellend is 2021 voor beide renners geweest. 2022 moet beter, maar hoe? Van Avermaet gaat zijn boostervaccin uitstellen en Naesen gaat minder hard trainen. “Zo is dat met koers, het kan alle kanten uit.”